De Column van Willem Homan

DELEN

ASSEN – Na aanleiding van de “klaagzang” van de heer Dink Binnendijk….omtrent de mijns inziens vrij lichte bezuinigingen die er aan staan te komen voor de regionale omroepsector met ingang van 2017….heb ik mij eens lichtelijk verdiept in “ons” RTV Drenthe!

Zo heel af en toe wil ik er namelijk wel eens naar luisteren en kijken, maar steeds weer denk ik….harregat, wat een pruts- en braggelwerk…niet meer van deze tijd. Zoals gezegd….ik heb me er lichtelijk in verdiept….want dat is nogal simpel….het laatste jaarverslag (2013) is na eenvoudig zoeken, zo te vinden op hun eigen RTV Drenthe website….en als je dat eens even doorleest, zakt je de broek behoorlijk af!

RTV_DrentheGigantisch veel….veel té veel….gemeenschapsgeld verdwijnt in deze simpele regionale omroep. Een en ander heb ik heel in het kort even in een plaatje verwerkt….dit plaatje heb ik de afgelopen week ook even op m’n facebook-pagina geplaatst, want ik dacht…wat zullen anderen daar dan wel niet van vinden!? Ik vond het namelijk nogal schrikbarend dat er voor slechts één uurtje (herhaal) TV en een paar uurtjes meer radio-zendtijd, zo enorm en gigantisch veel geld wordt uitgegeven; eigenlijk te absurd en ook te gek voor woorden!

9,3 miljoen per jaar subsidie……maar liefst 95 mensen in vaste dienst die maar liefst 5,5 miljoen per jaar aan salaris opstrijken…..(gemiddeld maar liefst 58.000 euro per persoon)……80 freelancers die gezamenlijk ook nog eens 900.000 euro opslokken….

Na aanleiding van de reacties op m’n kritisch plaatje, trok ik wederom een conclusie: Helemaal geen positieve reacties ten opzichte van RTV Drenthe…..alleen maar mensen die het met me eens waren…..niemand die reageerde met: “Ik luister vaak en met heel veel plezier naar deze zender”!  Natuurlijk snap ik zelf ook nog wel, dat tijdens de TT en oubollige “leuk” programma’s als “Leukste dorp van Drenthe” enzo er nog wel redelijk naar zal worden geluisterd en gekeken….maar in het algemeen stelt dit RTV Drenthe “bolwerk” in deze snelle internettijd nog maar weinig voor!

Willem Homan

Een ‘kleine’ greep uit de reacties

* Frank Velthuis: Willem Homan, de spijker op z’n kop! Een grote geldverslindende machine, die nauwelijks draagvlak heeft. De vele reclamespots voor uitvaarten en sta-op-stoelen bevestigen dit. De jeugd (<65 Jr) wordt niet gezocht en niet gevonden!

* Albert Mast: De programma’s die RTV Drenthe maakt zijn net zo oubollig als veel van de programmamakers.
 
* De Ouwe Indiaan: Groot gelijk mien jong , ben van de oudere generatie maar het was niks en en is nog steeds niks!

* Aswin Westerhof: Die rappe heeft wel een punt gemiddeld 58000 pp en dan dit soort tv maken! Schande, voor 58 ruggen had ik zelfs nog meer en betere tv gemaakt 
Die gasten van at5 maken nog betere tv en ik durf te wedden dat het voor een habbekrats gemaakt kan worden.

* Gert Huberts: Diverse “docu’s” gezien. Wordt vooraf veel reclame voor gemaakt. Je gaat kijken. Denkt dat de intro nog bezig is….is het alweer afgelopen….. documentaires van 5 minuten. Als ik nu hierboven zie hoeveel dat kost…. belachelijk!

* Teije Stoffers: Mee eens Willem. Als je alleen al de nieuwsuitzending kijkt is het gewoon 1 grote reclamespot. Personen of instanties die in het nieuws willen komen regelmatig aan bod waar geen kijker op zit te wachten. Een overbodig iets. En die ruilbeurs ‘s middags op de radio zakt mij de panty ook van af. Zet die troep op marktplaats.

* Ronald van der Wal: Ik kijk er nooit naar. Het lijkt wel TV West, er wordt amper Drents geluld. Altijd weer met een bekakte taal, dan kijk ik liever naar de NOS!

* Willem Hoeve: Ja, het mag om mij wegwezen! Als je iets nieuws hebt en je benadert RTV Drenthe dan nemen ze de moeite niet eens om even terug te bellen; ze beloven het wel maar je weet zeker dat het niet gebeurt. Dus ik zou zeggen zet de zender maar op zwart. R T V ASSEN die doet wel wat ze beloven dus daar de subsidie dan maar heen, dan komt het goed terecht.

* Bart Kesimaat: 1 onbenullig uurtje TV per dag, slaat nergens op.

* Jan Zuidersma: Nee Willem, dat ligt niet alleen aan jou!

* Rita Valentine: Ik vond het alleen maar leuk tijdens de TT, voor de rest keek ik er nooit naar!

* Jan Snel: Ik kijk alleen teletext op RTV Drenthe.

* Cornelis Zeg Het Maar: Precies Wulm, opvreters bunt et….

* Diederick Cock: 100% met je eens Willem!