De ijsvereniging Rolde controleert ijsbaan en deelt waarderingen uit

DELEN

Assen – Het is winter en dat betekent dat veel mensen weer schaatskoorts krijgen. Enkele ongeduldige ijsmeesters van IJsvereniging Rolde waren zondagmiddag 20 januari op hun ijsbaan om het ijs te controleren.

Voor oud Secretaris was er een leuke verassing. Hij ontving uit handen van de huidige secretaris Jacco Fluks en penningmeester Jan Arends een cadeaubon voor de lokale slager. Alkema was jarenlang secretaris, maar besloot twee jaar geleden om deze functie neer te leggen. Hij is nog steeds enthousiast vrijwilliger bij de vereniging en als blijk van waardering ontving hij de cadeaubon.

Ook voor oud bestuurslid Bote Boelens was er een cadeaubon. Tijdens de algemene ledenvergadering op 23 november 2018 af te treden als bestuurslid en werd hij opgevolgd door Nico Nijborg. Gelukkig blijft hij als vrijwilliger gewoon betrokken bij de vereniging, maar voor zijn reeds bewezen dienst ontving ook hij een attentie.

Halverwege 2018 ontvingen oud-bestuursleden Lucas Soer en Geert Huizing samen met een cadeaubon, een officieel “certificaat van waardering” ondertekend door voorzitter Roelof Brands, de secretaris en penningmeester. Huizing en Soer waren beide geroerd door dit gebaar en zagen het als een mooi gebaar voor hun vele jaren actieve inzet als vrijwilliger en bestuurslid voor hun ijsvereniging.

IJsvereniging Rolde kijkt net als andere ijsverenigingen deze week aandachtig naar de weersverwachtingen. “Als de weersverwachtingen niet veranderen, dan moet het lukken om in de tweede helft van deze week de ijsbaan te openen voor onze leden.” aldus Jan Arends en Jacco Fluks.

Het bestuur laat weten dat ze hun best doen om de meest actuele informatie over de ijsbaan en mogelijke openingstijden te zullen delen via hun facebook-pagina en kenbaar maken op hun website: www.ijsverenigingrolde.nl