De mannen en vrouwen die het mogelijk maken

DELEN

ASSEN – Het lijkt zo eenvoudig; je hebt een strook asfalt, zet daar wat gebouwen en tribunes om heen, je zorgt voor de noodzakelijke vergunningen en racen maar! Niets is minder waar, want als je even doordenkt kom je al snel tot een waslijst van zaken die noodzakelijk zijn om überhaupt een circuit te exploiteren.

De honderden vrijwilligers van het TT Circuit Assen spelen een hele grote rol in het mogelijk maken van de verschillende evenementen. De vrijwilligers vormen de ruggengraat van het circuit. Zonder overdrijven kan gesteld worden dat zonder de inzet van deze mannen en vrouwen er geen meter kan worden gereden. Mensen die zich inzetten voor een kop koffie en een gevulde koek. Stuk voor stuk liefhebbers die het leuk vinden zich in te zetten, te organiseren en een bijdrage te leveren aan de diverse evenementen op het TT Circuit Assen.

Vuurdoop

Nieuws in Assen bezocht tijdens de eerste dag van de Gamma Racing Day baanpost 2. Nieuwkomer Lars Franken draait z’n derde dienst op het TT Circuit. “Vanaf mijn vierde kom ik al met mijn vader op het TT Circuit. Ik heb dat altijd al mooi gevonden. De motor- en autosport. Toen zag ik het van de tribune en fantaseerden ik hoe het toch zou zijn om langs zo’n baan te staan”, aldus de 18-jarige Assenaar. “Nu sta ik langs de baan als EHBO-er. Ik heb op het Drenthe College waar ik op school zit destijds mijn EHBO diploma gehaald en deze kan ik nu in de praktijk brengen hier op de baan. Gelukkig heb ik m’n ‘vuurdoop’ nog niet gehad, maar ik ben er klaar voor”, zo laat de student HTV Politie weten.

Luie EHBO-er

Lars wordt bijgestaan door een groep hechte collega’s waaronder Mirjam Rijkers. Zij is op post 2 de ‘praktijkbegeleidster’ van Lars. Mirjam is een ervaren en gedreven ‘Medical Marshall’. “Ik sta nu zo’n acht jaar lang bij alle grote evenementen wel hier op de post. Het is altijd reuze gezellig en we hebben een hechte groep en band met elkaar. Je inzetten voor de medemens en het mogelijk maken dat mensen hun passie kunnen uitoefenen op het circuit is voor mij een grote drijfveer. Toen ik dit werk nog niet deed zat ik wel eens op de tribune, maar als er dan wat gebeurden dacht ik, ik moet helpen!”, zo verteld Mirjam. “In al die tijd dat ik dit doe heb ik ook best veel beleefd langs de baan en ongelukken meegemaakt. Ik noem mezelf altijd een luie EHBO-er, want liever doe ik op zo’n dag niks, dan gebeurd er ook niets. Als er wel iets gebeurd dan kan ik dit gelukkig goed van me afzetten en neem het niet mee naar huis”. De 53-jarige Rijkers woonde eerder in Hoogezand “Omdat ik dit zo mooi vind ben ik speciaal verhuist naar Assen. Ik weet nog niet eens de weg goed door Assen heen, maar het circuit ken ik door en door. Ik geniet hier ook altijd van en samen streven we hier om altijd ons best te doen en de beste post te zijn”.

Genieten vanaf de eerste rang

Dienst doen bij het TT Circuit Assen: lange en soms vermoeiende dagen, in de zon of soms in weer en wind staan, vlaggen, beveiligen, hulp verlenen, brand blussen, moto ren of auto’s uit de grindbak halen, gewonde coureurs behandelen, maar ook een lunch pakket, een onkostenvergoeding, collegialiteit, gezelligheid en boven alles… genieten, vanaf de eerste rang, van trainingen en spannende wedstrijden met supersnelle auto’s en motoren.

Ben je geïnteresseerd en zie je deze spannende en door coureurs en publiek gewaardeerde hobby wel zitten? Neem dan contact op met het TT Circuit Assen. Mail met officials@ttcircuit.com of bel met (0592) 380 380.