De Nieuwe Kolk Assen viert feest met Hazes-film

DELEN

ASSEN – Op maandag 30 maart rollen ruim 130 bioscopen hun rode loper uit voor de grootste landelijke première ooit. Een record aantal bioscopen biedt het publiek de kans om gelijktijdig met de feestelijke première van Bloed, Zweet & Tranen in het Tuschinski theater in Amsterdam, de film te zien. Voor de officiële release op 2 april, viert elk theater met hun rode loper-première een Hazes-feestje.

In de film van Diederick Koopal (De Marathon) over Nederlands grootste volkszanger, worden de hoofdrollen vertolkt door Martijn Fischer, Hadewych Minis, Fedja van Huêt, Matheu Hinzen, Raymond Thiry en Marcel Hensema. Meer informatie over de deelnemende theaters en reserveringen, is te vinden op www.bloedzweetentranendefilm.nl

Verhaal over André Hazes

Bloed, Zweet & Tranen vertelt het verhaal over het bewogen leven van André Hazes. In deze emotionele, aangrijpende en humoristische film worden de drie belangrijkste fases uit zijn leven belicht; zijn rauwe jeugd en de ontdekking op zijn 8ste door Johnny Kraaykamp op de Albert Cuypmarkt in de jaren ’60, zijn vriendschap met producer Tim Griek en zijn doorbraak in de jaren ’80 met hits als Zeg Maar Niets Meer, Een Beetje Verliefd en Ik Meen ‘t en zijn moeizame laatste maanden in 2004. In deze laatste fase voor zijn dood worstelt hij met zijn heftige verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat hem te wachten staat. Zal hij, dé volkszanger van Nederland, nog één keer schitteren in een uitverkochte Arena?