De Nieuwe Kolk ‘Geannuleerde voorstellingen en alternatieven’

DELEN

ASSEN – Elk seizoen gebeurt het wel een keer dat een voorstelling wordt geannuleerd of afgelast. Dat kan meerdere redenen hebben, zoals een artiest die ziek wordt, een impresariaat dat de voorstelling terugtrekt of een andere onvoorziene gebeurtenis. Het is nooit leuk, maar helaas onvermijdelijk.

Hierbij een kort overzicht van alle voorstellingen in De Nieuwe Kolk die wel zijn aangekondigd, maar helaas niet doorgaan met een paar leuke alternatieven.

‘Beauty and the Beast’ is een van de voorstellingen die niet doorgaat. Leuke alternatieven voor deze voorstelling zijn de stoere musical Grease en de knotsgekke voorstelling De Gelaarsde Poes van het Ro Theater, dit is een radicale en vrolijke bewerking van het oude verhaal, een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen.

Daarnaast staat in het magazine Beleef! ‘Tribute to Cuby and the Blizzards’ als bijgeboekt, maar deze voorstelling komt nu nog niet. Goeie plaatsvervangers zijn de biografische musical rond het leven van Robert Long en Déjà vu: a tribute to CSNY. Het eerbetoon aan de band die in een vervlogen tijd op Woodstock speelde, wordt ondersteund met filmbeelden.

De laatste voorstelling die niet doorgaat is ‘Vuig’ van Nico Dijkshoorn met Hank 5. Ook hier heeft De Nieuwe Kolk mooie alternatieven, dit zijn het theatertournee van Daniël Lohues en het theatercollege van Hans Aarman. Hij wil na zijn zelfstandige Twitter onderzoek alles zelf ontdekken, tellen, denken en vooral Zelf Weten.

Verder brengt het theater in Assen de bijgeboekte voorstellingen graag onder de aandacht. Zondag 6 september verschijnt Instant Slauerhoff op het podium. De aftrap van een drieluik waarin beeldend kunstenaar Guus Slauerhoff nieuw werk toont in een multidisciplinaire context. Deel 1 is in het Theater De Nieuwe Kolk en de toegang is gratis! Tot slot is het op 10 oktober zover, de 80’s & 90’s DNK Party!

Meer informatie of reserveren? Klik hier !