De Nieuwe Kolk vertelt midzomer verhalen

DELEN

De Nieuwe Kolk vertelt midzomer verhalen

Op vrijdagavond 21 juni kun je van 19.30 uur tot en met 21.30 uur komen luisteren naar de mooiste midzomerverhalen in Studio 1C van Bibliotheek De Nieuwe Kolk.

Leden van de Asser Vertelkring verzorgen deze avond, die helemaal  in het teken staat van het ‘Midzomerfeest’. In deze midzomereditie luistert de bezoeker naar verhalen over vreugdevuren, dansen rond de meiboom en andere midzomergebruiken. 21 juni is de langste dag van het jaar, een keerpunt, de zomerzonnewende. De Germanen, de eerste bewoners van ons land, vierden het Midzomerfeest uitbundig. Ze maakten grote vuren om de kracht van de zon te eren. De langste dag kondigde de oogsttijd aan en de zon was belangrijk om het graan nog even goed te laten groeien. Slechts honderd jaar geleden werd het Midzomerfeest  nog door heel Europa gevierd. Zowel door Germanen als Kelten en andere Europese volkeren. In veel Noord- Europese landen is het nog steeds een belangrijk feest.

Leden van de Asser Vertelkring komen geregeld samen om de vertelkunst levend te houden. Het zijn geoefende vertellers, die je verbeelding weten te prikkelen met mythen, legenden, sprookjes en verhalen over tradities en gewoonten. Zij staan garant voor een avond vol luisterplezier.

Een entreebewijs, incl. twee maal koffie kost € 5,00. Informatie en opgave via: antwoord@bibliotheekassen.nl