In de serie ‘Europa’s rafelende randen’ Katarzyna Morton

DELEN
In de serie 'Europa’s rafelende randen' Katarzyna Morton

Vrijdag 19 december a.s. staat Katarzyna Morton centraal in de populaire reeks live Skype interviews met vrouwelijke mensenrechtenverdedigers aan de rafelende randen van Europa. Katarzyna is Poolse, woont sinds een aantal jaren in Leuven en was tot voor kort bestuurslid van de European Youth Press.

Het thema van deze avond is de vraag of media objectief Hoe ‘waar’ is ‘waar’ van wat we lezen in kranten, of op tv zien. Het is bijvoorbeeld moeilijk voor journalisten om de vele conflicten in het Midden-Oosten ter plekke te verslaan. Hoe kunnen we dan weten hoe betrouwbaar de weinige verslagen die er vandaan komen, nou eigenlijk zijn ?

Zeker is dat het eerste slachtoffer in een conflict de waarheid is. Sterker, er zijn oorlogen begonnen met het een gedraaide werkelijkheid. In de recente geschiedenis deed Hitler dat in 1939 met de inval in Polen en George Bush in 2003 met de inval in Irak.

Katarzyna Morton kreeg in diverse functies met de vraag te maken hoe dicht we bij de waarheid kunnen komen met media. Ze analyseerde onder meer Iraanse kranten in Teheran, organiseerde trainingen en gaat deze avond in op de vele vraagstukken rondom media, waarheid en objectiviteit; in conflictgebieden maar ook in alledaagse vraagstukken over bijvoorbeeld media en minderheden en media-analfabetisme.

Vrijdag 19 december 2014
Cultureel Café Samalas (5e verdieping Vanderveen)
Van 19.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur
Toegang gratis

Organisatoren

Charles Goudsmit (Samalas en Xapoe)
Thilla Franken (Prinsessendag)
Laura Punt (Prinsessendag)
Ralph du Long (Internationaal trainer/consultant mensenrechten)