De Slingeborgh ontvangt Veilig Voedsel Award Beste restaurant van Nederland

DELEN

Assen – Stichting Veilig Voedsel heeft onlangs weer de Veiligvoedsel.nl Awards uitgereikt. In diverse categorieën werd gestreden om de beste van Nederland te zijn. Het restaurant van de Slingeborgh in Assen, een locatie van Interzorg Noord Nederland, scoorde wederom hoog en won een Award.

Met de Awards wordt op positieve wijze aandacht geschonken aan het belang van veilig en hygiënisch werken in zorginstellingen en ziekenhuizen. Hiermee worden voedselvergiftigingen voorkomen. Jaarlijks vinden er nog 680.000 voedselbesmettingen plaats in Nederland.

Zeven categorieën
De Awards waren onderverdeeld in zeven categorieën; Beste Restaurant, Beste Zorgafdeling, Beste Nieuwkomer, Beste Zorggroep, Beste Keuken, Beste Kleinschalig wonen, Beste Kleinschalig wonen. De top drie in elke categorie was begin januari genomineerd voor de Veiligvoedsel.nl Award 2019. De winnaars zijn op 7 februari 2019 op het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2019 bekend gemaakt.

Beste restaurant
Het restaurant van de Slingeborgh werd uitgeroepen tot Beste Restaurant in een zorginstelling van Nederland. Ze scoorden een 9.89. De Award voor 2019 staat nu naast de Award voor 2018, want ook vorig jaar mocht de Slingeborgh zich al Beste Restaurant noemen.

Award 2019 en 2018

Beste kleinschalig wonen
In de categorie Beste kleinschalig wonen ging de Award eveneens naar een locatie van Interzorg Noord Nederland: De Hoprank in Peize, dagbesteding De Stiel. De Hoprank scoorde een 9.81.

Website www.interzorg.nl