De uitblinkers van de Poemexpress zijn bekend

DELEN

ASSEN – De leerlingen van 12 basisscholen uit Assen uit de groepen 5 en 6 hebben in workshops in de bieb en op school gedichten gemaakt en deze vervolgens verbeeld op een poëzieposter. Dit alles onder leiding van “echte” dichters en beeldend kunstenaars.

Uit bijna 700 inzendingen zijn door een deskundige jury tien uitblinkers geselecteerd. Deze tien zijn op 14 april in de bieb in het zonnetje gezet door wethouder Maurice Hoogeveen. Op de multitouchwand toverde  hij met enkele  “swipes”  de kunstwerken tevoorschijn. Naast eeuwige roem ontvingen de uitblinkers  een speciaal setje kaarten met de afdrukken van hun winnende poëzie posters.

Via de Facebookpagina van de Poemexpress kun je stemmen op je favoriete gedichtenposter. Vanaf vandaag elke dag een andere poster. De drie posters met de meeste stemmen krijgen een plekje in het tijdschrift BoekieBoekie. (Ook te leen in de bibliotheek op de jeugdafdeling)

Dit zijn ze de uitblinkers Poemexpress 2014 – 2015

* Konijn op de maan – Anouk v.d. Wijk   De Borg   groep 6
* Vulkaan de Vrees – Sem  De Borg   groep 5
* Kauwgombel – Anna Sophie Lautenbach     De Kloostertuin / Leonardo
* Mijn roze dagboek – Annemijn Snoek    De Vuurvogel   groep 6a
* Het licht – Nishantely Francisca   Het Kompasgroep 6
* Een konijn naar het strand – Lars van de Berg    De Heksenketelgroep 5
* Onze hond – Mark Vos   De Boei/Schoener
* Dinosaurussen -Mark Bennen   De Boei/Schoener
* Sprinkhanen aten tornado – Matthias Oostenbrug   De Kloostertuin groep5
* Morgen – Tishainy Koster   De Lichtbaak

De 107 posters uit de voorselectie  en de 10 winnaars kun je bewonderen op de multitouchwand en –tafels, ook in de bibliotheek.

De Poemexpress is een samenwerkingsproject tussen Bibliotheek Assen, het ICO, Cultuurcoach Assen en Boekieboekie Rotterdam.

Foto: Bibliotheek Assen