De10vanAssen startwedstrijd AssenRuns Competitie 2016

DELEN
ASSEN – Wandelaars in het Asserbos: opgepast! Op zondagmiddag 3 april wordt De10vanAssen gehouden. Vele hardlopers proberen een goede tijd neer te zetten in de scholierencompetitie of de vijf en tien kilometerloop voor volwassenen.

AssenRuns Competitie 2016

De10vanAssen is de startwedstrijd van de AssenRuns Competitie 2016. Dit jaar kent niet alleen elke wedstrijd van de AssenRuns winnaars, maar is er na de zesde loop ook een seizoen winnaar.

De10vanAssen is de derde wedstrijd in de scholencompetitie 2015/2016. Deze loop start om 13.00 uur op de atletiekbaan van AAC’61. De basisschoolleerlingen lopen zo snel mogelijk rondjes over de atletiekbaan. Het aantal rondjes hangt af van de leeftijd van de leerling. Een uurtje later, om 14.00 uur, gaan de deelnemers aan de vijf of tien kilometerloop van start. Er is een verhard parcours van vijf kilometer door het Asserbos en over de Hoofdlaan uitgezet.

Na De10vanAssen volgen nog vijf wedstrijden uit de AssenRuns competitie. Elke wedstrijd kent zijn eigen winnaars, maar dit jaar is een nieuw element toegevoegd aan de AssenRuns: de Competitie. Elke deelnemer krijgt op grond van zijn klassering een aantal punten toegekend. Aan het eind van het seizoen worden deze punten opgeteld en is er een seizoenswinnaar. Deelnemers aan de competitie moeten in minimaal vier AssenRuns meelopen. Als ze aan vijf of zes Runs meedoen, tellen alleen de punten van hun vier beste prestaties.

AssenRuns gaat in samenwerking met JOGG, jongeren op gezond gewicht, een programma opzetten om jongeren bewust te maken van bewegen, sporten en gezond eten en drinken. Baanatletiek is een gevarieerde sport met verschillende onderdelen, zodat iedereen wel een onderdeel kan vinden dat bij hem of haar past. Zondagmorgen 3 april is op de atletiekbaan van AAC’61 de openingswedstrijd voor pupillen. Belangstellenden kunnen voor aanvang van De10vanAssen de jonge deelnemers aan deze wedstrijd komen aanmoedigen en wie weet, daarna zelf eens een atletiektraining meedraaien.

Alle informatie over De10vanAssen en twee handige trainingsschema’s, voor de vijf en de tien kilometer, zijn te vinden op de vernieuwde website www.de10vanassen.nl


2Divorce Assen


Bowlen in Assen