Deelnemers halve finale Art Rocks in het Drents Museum bekend

DELEN

ASSEN – Maar liefst 64 van de bijna 200 inzendingen van Art Rocks 2016 zijn acts geïnspireerd op meesterwerken in het Drents Museum. Art Rocks 2016 is een landelijke muziekcompetitie die plaatsvindt in Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Het Valkhof, het Kröller-Müller Museum, het Tropenmuseum en het Drents Museum.

Artiesten werden opgeroepen een nummer te schrijven bij een kunstwerk dat hen boeit. Inmiddels hebben een vakkundige jury en het publiek voor elk museum tien halve finalisten gekozen. Zij gaan in de deelnemende musea live optreden bij het door hen gekozen werk. In deze museumrondes strijden ze om een plek in de finale in poppodium Paradiso.

Museumronde Art Rocks 2016 in het Drents Museum

Op zaterdag 17 december vindt de museumronde in het Drents Museum plaats. De tien acts die dan een optreden geven zijn: Brechtje, Graeae, Jan en Derk in de Rokk’n, PeculiarG, MacSwordFish, St. Maane, Helmus, Maaike Adegeest, Seven to Eleven, en Koert Witteman. Acht van hen zijn gekozen door juryleden Cata.Pirata (Art-Rocks-ambassadeur), Waldo Volmer (o.a. Never Mind The Hype en programmeur poppodium De Gigant) en Fieke Dieleman (Museum Boijmans Van Beuningen). De overige twee acts verkregen hun plek in de halve finale met publieksstemmen. Beluister de nummers van de halve finalisten op www.artrocks.nl.

Over Art Rocks

In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen een eerste, succesvolle editie van Art Rocks, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Jong en oud bezochten de muzikale events en masterclasses van onder anderen Giovanca en Typhoon. Try Acrobatics won deze eerste editie. In 2014 volgde de tweede editie waarvoor Museum Boijmans Van Beuningen het Centraal Museum en Groninger Museum uitnodigde. Met een spannende finale tijdens Eurosonic/Noorderslag, ging Bird in a Glasshouse als winnaar naar huis. Net als bij de voorgaande edities is ook in 2016 de Grote Prijs van Nederland partner van Art Rocks.

Art Rocks 2016 wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaanfonds.