Defensie en MXGP Assen samen een perfect team

Koninklijke Landmacht presenteert zich met een zogenaamde Defensiestraat tijdens de MXGP

DELEN

ASSEN – Mens en machine vormen samen een eenheid. Beiden worden tot het uiterste gedreven onder zware omstandigheden om de beste prestatie neer te zetten.

Er omheen is een team dat hen in staat stelt om die topprestatie te leveren.  Dat geldt voor de coureurs met hun motoren tijdens een Grand Prix, maar zeker ook voor militairen en hun materieel! Het is dus niet verwonderlijk dat beide elkaar weten te vinden tijdens de Motocross Grand Prix of the Netherlands in Assen dit jaar. Dankzij de Koninklijke Landmacht is het mogelijk om deze wedstrijd op het TT Circuit te houden. Het zand van het parcours komt namelijk van het naast gelegen militaire oefenterrein De Haar!

Defensiestraat vol militaire voertuigen

Daarnaast presenteert de Koninklijke Landmacht zich met een zogenaamde Defensiestraat waar de bezoekers diverse militaire voertuigen van dichtbij kunnen bekijken en kunnen ervaren wat het werken bij defensie precies inhoudt. Naast een robuuste bergingstank en een pantserinfanterie gevechtsvoertuig CV90 kan het publiek onder andere ook kennismaken met het nieuwe gepantserde transportvoertuig, de Boxer, in de uitvoering van commandovoertuig én gewondentransportvoertuig.

Enduro team van luchtmobiele brigade

Natuurlijk mag het Enduro team van 11 Luchtmobiele Brigade niet ontbreken! Deze eenheid maakt als enige landmacht eenheid gebruik van de motor. Naast de flexibiliteit en snelheid is de motor gemakkelijk te vervoeren in een helikopter. Hierdoor is het voertuig uitermate geschikt voor het luchtmobiele optreden.

In de Defensiestraat is tot slot ook nog gelegenheid om de schietvaardigheid te testen in een speciale schietcontainer.  Actie, techniek en bijzondere voertuigen zijn dus present op het TT Circuit.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen