Derde Dinsdag Bibliotheek Assen over Drentse bodem

DELEN
ASSEN – Er wordt veel van de Drentse bodem gevraagd. We halen energie uit de grond en we stoppen afval er in terug. Is het nog wel veilig onder onze voeten?

Energiehoogleraar Wim Turkenburg en Herman Damveld van stichting Co2ntramine vertellen hier meer over tijdens de Derde Dinsdag op 19 april in de Asser bibliotheek.   De aardbevingen in het Noorden zorgen letterlijk voor veel opschudding. Net als indertijd de plannen voor de opslag van CO2 in de Noordelijke gasvelden en het inspuiten van afvalwater in lege gasvelden in Twente. Er wordt veel van de Drentse bodem gevraagd. Maar wat zijn de gevolgen hiervan? Is het nog wel veilig onder onze voeten?

Energiehoogleraar Wim Turkenburg vertelt hier meer over tijdens de Derde Dinsdag op 19 april. Zo gaat hij in op de noodzaak van het inzetten van aardgas in Nederland, de noodzaak van CO2-opslag en –afvang én de toekomst van kerncentrales in Nederland. Herman Damveld van Stichting Co2ntramine brengt in kaart welke gevaren we volgens hem lopen als inwoners van het Noorden, welke rol de overheid daarin vervult en wat we daar aan kunnen doen.

Er is een videobijdrage van Annemarie Heite, boegbeeld van Bedum en D66 fractie-secretaris Stientje van Veldhoven.

Kijk voor meer informatie en tickets op bibliotheekassen.nl/derdedinsdag. Entree is gratis voor leden van Bibliotheek Assen, €5,- voor niet-leden.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen