Derde Dinsdag Bibliotheek Assen over dyslexie

DELEN
ASSEN – Dinsdag 15 maart staat de ‘Derde Dinsdag’ van Bibliotheek Assen in het teken van dyslexie. Na de succesvolle laatste editie van het programma, waarbij door de vele belangstelling uitgeweken werd naar de Rabo Zaal van Theater De Nieuwe Kolk, belooft het op 15 maart opnieuw een interessante avond te worden.

Wetenschapsjournalist Mark Mieras gaat deze avond in op het dyslectische brein. Omdat er geen lichamelijke aandoening voor dyslexie te vinden is wordt beweerd dat dyslexie niet zou bestaan. Maar klopt dat wel?

Is dyslexie een aandoening, of is het een verzamelnaam voor beneden gemiddeld presteren op het gebied van lezen en schrijven? De nieuwe editie van de Derde Dinsdag gaat verder in op dit thema.

Volgens wetenschapsjournalist Mark Mieras bestaat dyslexie wel degelijk. Vroeger werden mensen met dyslexie eenvoudig voor dom gehouden. Nu weten we wel beter. Dyslexie is niet dom. Tijdens de Derde Dinsdag op 15 maart neemt Mieras ons mee in het dyslectische brein. Hoe werkt het? En waarom hebben zoveel succesvolle kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en ondernemers dyslexie?

Derde Dinsdag over dyslexie

Kijk voor meer informatie en tickets op Bibliotheek Assen. Entree is gratis voor leden van Bibliotheek Assen, €5,- voor niet-leden.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen