Derde Dinsdag nieuw programma Bibliotheek Assen

DELEN
Boekengala'16 wordt Boekenfest!

Op dinsdagavond 21 oktober gaat het nieuwe programma ‘Derde Dinsdag’ van start gaan in de bibliotheek van Assen. Poolreiziger en RTL weerman Reinier van den Berg verzorgt de allereerste editie van dit nieuwe programma van Bibliotheek Assen! Deze avond is het onderwerp duurzaamheid. Wordt klimaatverandering eenduidig veroorzaakt door de uitstoot van broeikasgassen? Is het tij nog te keren, of moeten we alvast wennen aan ‘Assen aan Zee’?

Op dinsdag 18 november zal de tweede editie van ‘Derde Dinsdag’ gehouden worden. Spreker is dan Jaap-Henk Hoepman.

Wordt er meegekeken wanneer je surft op het internet en hoe gebeurt dit? Hoe kan je eigen mobiele telefoon ingezet worden als spion? De overheid laat zich ook niet onbetuigd: inlichtingendiensten, maar ook de Belastingdienst zijn grote persoonlijke datastofzuigers. Zijn we wel veilig op het internet en is privacy nog belangrijk? Zo ja, waarom is dit belangrijk en wat heeft Kafka hier eigenlijk mee te maken?

Jaap-Henk Hoepman, Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groep van de Radboud Universiteit Nijmegen én wetenschappelijk directeur van het Privacy & Identity Lab, gaat hier dieper op in tijdens de ‘Derde Dinsdag’ op 18 november in de bibliotheek van Assen en vertelt wat je zelf kunt doen aan een veiliger internet.

21 oktober en 18 november van 19:30 – 21:30 Bibliotheek Assen.

Overige data’s ‘Derde Dinsdag’ 20 januari 17 februari, 24 maart, 17 april en 19 mei 2015.