Derde Dinsdag over dementie bijna uitverkocht

DELEN
ASSEN – Dinsdag 16 februari staat de ‘Derde Dinsdag’ van Bibliotheek Assen in het teken van dementie. Dr. Alex Knipping van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Minie Blauw, wijkverpleegkundige bij Icare Assen vertellen deze avond over dit thema.

Ook is er een videoverbinding met professor Erik Scherder. Vanwege de grote belangstelling verplaatst deze editie naar de Rabo Zaal van Theater De Nieuwe Kolk, zodat meer publiek deze avond kan bijwonen.

Is dementie te voorkomen of te genezen? Sommige geleerden beweren van wel. Is er meer of minder dementie in 2040? In de kranten zegt het ene artikel dat het aantal mensen met dementie niet zal stijgen, terwijl een ander van een ‘explosieve’ stijging spreekt. Wat klopt er nu? En waar komt die verwarring vandaan? Kom er op dinsdag 16 februari achter tijdens een nieuwe editie van de Derde Dinsdag in Bibliotheek Assen.

Dr. Alex Knipping, klinisch neuropsycholoog bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, vertelt deze avond over de processen die in het brein plaatsvinden bij dementie. Hoe herken je dementie en hoe vaak komt het voor? Met een boeiende presentatie gaat Knipping in op dementie en de betekenis hiervan voor de samenleving. Minie Blauw, wijkverpleegkundige bij Icare Assen, geeft een inkijkje in de zorg voor mensen met dementie. Ook is er een videoverbinding met professor Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Info Derde Dinsdag over dementie

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Bibliotheek Assen. Entree is gratis voor leden van Bibliotheek Assen, €5,- voor niet-leden.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen