Dialoogavond Moskee Elmoslimien Assen

DELEN
ASSEN – Moskee Elmoslimien uit Assen is zeer geschokt door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen in België, Turkije en elders in de wereld.

Wij veroordelen elke vorm van terreur, geweld en onrecht ten zeerste. Ons medeleven en solidariteit gaat dan ook uit naar alle slachtoffers en nabestaanden overal ter wereld.

Zoals we momenteel zien vindt terreur helaas overal plaats. De daders ontzien niemand. Daaruit kunnen we opmaken dat terreur geen afkomst, religie of plaats kent. Iedereen kan slachtoffer worden ongeacht je religie of achtergrond. Terreur is een probleem wat ons allen aangaat, het vergt daarom ook van ons allen de wil, inzet en motivatie om naar een oplossing te blijven zoeken.

Bij deze willen we iedereen vragen om je niet te laten leiden door emoties als boosheid of angst. Deze emoties vertroebelen of schakelen het helder denken uit waardoor we dingen kunnen zeggen of doen die de kloof tussen ons alleen maar groter maakt. In plaats daarvan dienen we ons te laten leiden door goedheid, barmhartigheid en zachtmoedigheid dit zijn begrippen wanneer die geankerd zijn in onze samenleving we een mooie toekomst tegemoet zullen gaan. Haat, nijd en alle andere negatieve emoties dienen niet geankerd te zijn in onze samenleving.

Recent nog en het verleden hebben ons al vaak genoeg laten zien waar toe dat leidt.

Daarnaast dienen we begrip en respect voor elkaar te kweken en dat is te bereiken doormiddel van ontmoeting en dialoog. Alleen hierdoor kan er onderling een band en respect worden gecreëerd. Langs elkaar heen leven of over elkaar praten maar nooit met elkaar kan nooit goed zijn.

Daarom word het hoog tijd dat wij met z’n allen de dialoog met elkaar aan gaan. Bij deze kondigen wij een dialoogavond aan dit keer in samenwerking met de Noabershop Assen en Nederlands Arabisch Vriendschap stichting voor Taal en Cultuur (NAVTC).

Bij deze is iedereen welkom om zo een steentje bij te dragen aan de dialoog. Dus iedereen die behoefte heeft aan een gesprek is welkom. Maar ook diegene die vragen hebben over de islam zijn van harte welkom.

De dialoogavond zal plaats vinden op woensdag 30 maart 2016. De avond begint om 19:30 en eindigt om 21:30 uur. Inloop om 19:00 uur.

Locatie:

Noabershop Assen
Rolderstraat 9
9401 AM Assen


2Divorce Assen


Bowlen in Assen