Diederick de Vries genomineerd voor Leraar van het Jaar

DELEN

ASSEN – Al elf jaar is de stem van Diederick de Vries een vertrouwd geluid op Eurosport. De 51-jarige Assenaar is niet alleen verknocht aan de motorsport, hij ademt, spreekt en deelt zijn passie hiervoor graag met het grote publiek.

Diederick weet zijn drukke baan bij Eurosport goed te combineren met zijn werkzaamheden als leraar bij het Drenthe College in Assen en dit doet hij met dezelfde passie die hij heeft voor de motorsport. De Vries is dit jaar door een beroepsjury genomineerd voor de titel ‘Leraar van het Jaar 2015’

“We hadden echt een luxeprobleem. In juni kozen we 40 kandidaten, tien per sector. Dát was al ingewikkeld, want het niveau van de aangemelde leraren, bijna 1000, is erg hoog. Dus om uit deze groep 12 leraren te selecteren, was niet eenvoudig. Maar hierdoor is wel duidelijk dat er vele kwaliteiten in de verschillende sectoren zitten,” aldus Thea Nabring, voorzitter van de beroepsjury.

De jury van de verkiezing Leraar van het Jaar richt zich op leraren die in staat zijn hun omgeving te overtuigen van hun kwaliteiten, hierover in gesprek durven en kunnen gaan met collega’s en beleidsmakers en die weten te inspireren. De titel ‘Leraar van het Jaar’ is dan ook een erkenning voor het vakmanschap van vier individuele leraren, maar tegelijkertijd ook voor de beroepsgroep als geheel.

Genomineerden verkiezing Leraar van het Jaar 2015 MBO

Shamelie Sitaram, ROC Midden Nederland (Utrecht)
Diederick de Vries, Drenthe College (Assen)
Martijn Laurensen, ROC A12 (Velp)

De uiteindelijke winnaar per sector wordt bekend gemaakt tijdens de finale op 7 oktober 2015, op het Lerarencongres in Den Bosch.