Digitale kerstgroet Bibliotheek Assen

DELEN

ASSEN – Vandaag publiceert Bibliotheek Assen op haar website de jaarlijkse kerstgroet. De digitale groet is dit jaar gemaakt ten gunste van de Voedselbank Assen.

Directeur Hanneke Bruggeman zegt: “Ik wens u allen, mede namens alle medewerkers van Bibliotheek Assen een ontzettend fijne kerst en alvast een gezond nieuwjaar. Ook in het nieuwe jaar staan wij voor u klaar om u te inspireren, ontroeren en informeren met onze collectie, programma’s en activiteiten!”

Actie voor voedselbank

“Bij ons zit je goed!” Dit is een regel die auteur Bert Natter schreef voor onze jaarlijkse kerstgroet! Met een boek wordt kerst er één, zoals je lang niet hebt gehad. Directeur Hanneke Bruggeman: “Dat wensen wij ook degenen die het financieel moeilijk hebben. Daarom voeren wij deze dagen actie om zoveel mogelijk bibliotheek lidmaatschappen aan de Voedselbank Assen te doneren.”

Muzikale kerstgroet

De kerstgroet van dit jaar is ingezongen door Robert Jan van Hoogdalem en Arwin Warners. Zij vormen samen het duo Van Luie Kees en traden eerder al eens op in Kolkende Taal. Medewerkers van de bibliotheek hielpen hen. In de de muziek herkent u de melodie van het oerbekende ‘Feliz Navidad’, een tradtional die in 1970 geschreven werd door Jose Feliciano. Voor onze eigen variant gebruikten we het arrangement van de versie door Michael Bubble ft Thalia. De tekst werd geschreven door auteur Bert Natter en collega Jetze Dam.

Actie

Met een speciale actie die loopt tot aan de kerstdagen wil Bibliotheek Assen haar bijdrage leveren aan de waardevolle activiteiten van de voedselbanken in Drenthe. Op verschillende momenten zal de Asser bibliotheek actie voeren ten gunste van de cliënten van de voedselbank.

Mensen die gebruik maken van de diensten van de Voedselbank hebben vaak de stofkam al stevig door het huishoudboekje gehaald. Als de dagelijkse boodschappen onder druk staan, is het betaalde lidmaatschap van de bibliotheek voor sommigen een luxe die niet meer gepermitteerd kan worden. Terwijl lezen en toegang tot de diensten van de bibliotheek voor deze doelgroep vaak van grote toegevoegde waarde is. Want met een lidmaatschap heeft men niet alleen toegang tot het lenen van boeken, maar kunnen zij ook goedkoop internetten, kranten en tijdschriften lezen.

Ook hebben leden vaak gratis toegang tot verschillende activiteiten in de bibliotheek zoals leuke workshops.