Digitale stembussen Sportgala Drenthe bijna geopend

DELEN
ASSEN – Van vrijdag 12 t/m zondag 14 februari 2016 zijn de digitale stembussen Sportgala Drenthe geopend. Het Drentse publiek kan dan hun stem uitbrengen op hun favorieten in de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar.

Inmiddels zijn er al een flink aantal genomineerden bekend. Deze zijn met een foto en een lijstje met prestaties terug te vinden op de website. Dit jaar kent het Sportgala Drenthe namelijk een andere opzet dan vorige jaren. In de meeste Drentse gemeenten worden ieder jaar de sporters uit die gemeente gehuldigd. Tot dit jaar stond het Sportgala Drenthe los van deze regionale gala’s. Dit jaar vormen deze gala’s echter de basis voor het provinciale gala. Alle regionale winnaars plaatsen zich automatisch voor het Sportgala Drenthe. Op deze manier is dit als het ware de grote finale en zijn alle gemeenten vertegenwoordigd.

De gemeenten die geen sportgala organiseren leveren in principe de namen aan van (top)sporters die een bijzondere sportprestatie hebben neergezet in 2015. Het laatste gala dat plaatsvindt is het Sportgala Meppel op donderdagavond 11 februari. Deze avond zullen dus de laatste genomineerden voor het Sportgala Drenthe aan de website toegevoegd worden.

Het gala zelf vindt plaats op 18 februari in De Bonte Wever te Assen. De uiteindelijke winnaars in de vier categorieën worden bepaald door drie jury’s, te weten: een topsportjury, sportjournalistenjury en het Drentse publiek.

Stembussen sportgala Drenthe

Onder de stemmers worden toegangskaarten voor het Sportgala Drenthe verloot. Stemmen kan op de website www.sportgaladrenthe.nl.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen