Dinerweek Drentsche Golf en Country Club Assen

DELEN

Golfbaan de Drentsche Golf & Country Club neemt van maandag 25 tot en met zondag 31 augustus deel aan de landelijke ‘Course Dining Week’. Veel golfbanen in Nederland beschikken over een restaurant, waarvan de kwaliteit doorgaans alleen bekend is bij de golfers.

Hiermee wil de Drentsche Golf & Country Club, evenals vele andere golfbanen, aangeven dat de Horeca op de golfbaan toegankelijk is voor iedereen. Vele golfclubs strijden tegen het elitaire imago dat de golfsport en dus de accommodaties lijken te hebben.

” Speciaal voor deze gelegenheid wordt er voor alle gasten een drie gangen menu geserveerd voor vijfentwintig euro. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met vegetarische- en/of dieetwensen.” Jelle Paauw

‘‘Dat is jammer, want deze restaurants hebben culinair en wat sfeer betreft vaak meer te bieden dan men zou verwachten”, zegt Jelle Paauw, manager van de Drentsche Golf & Country Club. Om ook de niet-golfers hier van te overtuigen hebben het restaurant van de Drentsche Golf & Country Club en ongeveer 50 andere golfbaanrestaurants de handen ineengeslagen. Ze organiseren van maandag 25 tot en met zondag 31 augustus, onder de noemer ‘kom eens eten op de golfbaan’ de Course Dining Week.

De golfsport heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en is daarmee zeker geen sport meer voor de upper ten. Door deze ontwikkeling is de golfbaan uitgegroeid tot een gezellige en bedrijvige ontmoetingsplaats, met het restaurant en de terrassen als kern. ‘ Onze Horeca is niet alleen voor golfers toegankelijk, maar ook fietsers en wandelaars van het naastgelegen Arboretum zijn meer dan welkom voor een kop koffie, lunch, diner of meer! Menig bezoeker zal verrast zijn door het mooie uitzicht en de natuurlijke omgeving waar men van kan genieten. Én dat op een steenworp afstand van Assen, en Kloosterveen in het bijzonder!’

Zie voor info www.dgcc.nl of www.coursediningweek.nl