Dion Otten ‘Ik wil een hele bekende coureur worden’

DELEN

ASSEN – “Wat wil je later worden ?” … een vraag die regelmatig aan kinderen wordt gesteld. Als antwoord krijg je dan te horen: dokter, brandweerman, piloot. De meest spannende beroepen worden genoemd.

“Ik wil een hele bekende coureur worden” hoor je maar weinig. Maar dat is nu júist de droom van Dion Otten uit Assen. Met Valentino Rossi als zijn grote voorbeeld begon Dion een paar jaar geleden met racen bij de RaceKids, minibike voor kinderen. Hij eindigde als derde in het kampioenschap.

In 2014 was het tijd voor een overstap naar het NK Pocketbike, in de junior B klasse. Een vijfde plek was het mooie resultaat van alle inspanningen en toen begon het seizoen 2015. Dion werd geselecteerd voor het Molenaar NSF 100 Championship, samen met zijn maatje Guus Boes.

De krachten werden gebundeld en samen gingen ze racen onder de naam GND Racing. Bij de teampresentatie in april werd er gevraagd wat het doel is: “De top vijf van de Molenaar NSF 100 bereiken”, aldus de heren.

Mooie dromen en doelen aan het begin van het seizoen. Nu op het einde van de seizoen kunnen we stellen dat ze dit eerste jaar een prima prestatie hebben geleverd. Ze zijn al een heel eind op weg naar de top vijf. Van de in totaal 21 coureurs sloot Dion het seizoen af met een 6e plek. Teammaatje Guus eindigde op de 9e plek.

Al met al resultaten waren ze heel trots op mogen zijn. Rookies in de Molenaar NSF 100 Championship en meteen het eerste jaar zetten ze zichzelf op de kaart, oftewel op een mooie plek in het klassement. De trainingen in Assen, Staphorst en Vledderveen werpen duidelijk hun vruchten af.

Dion heeft zich inmiddels alweer ingeschreven voor komend jaar en hoopt dan weer een stapje hoger te eindigen. Dat de Molenaar NSF 100 een succesvolle opleidingsklasse blijkt te zijn, is afgelopen weekend (weer) bewezen.

Bo Bendsneyder werd in 2011 namelijk kampioen in deze klasse. Na de Moriwaki 250 Junior Cup maakte hij de overstap naar de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Daar werd hij afgelopen zaterdag wereldkampioen.

Andere kampioenen uit de NSF 100, na Bo Bendsneyder, zijn Robert Schotman (2012), Victor Steeman (2013), Walid Soppe (2014). Allemaal talenten die zijn doorgestroomd naar de grote baan en het echte werk én allemaal namen die we regelmatig horen via de diverse media.

Victor Steeman, Moriwaki 250 Junior Cup, zal dit weekend actief zijn tijdens de British Superbikes op het tt-circuit in Assen en wil daar het kampioenschap pakken.

Jonge talenten met allemaal dezelfde droom: “Een hele bekende coureur worden”.

Foto(s) © M. Babtist – Spiegelgrafie