Leerzaam weekend op Silverstone voor Dion Otten

DELEN
Foto: MB-pictures.nl

Assen – Van 8 t/m 10 september stonden alweer de volgende wedstrijden op het programma in het ADAC NEC Moto3 kampioenschap. Ditmaal tijdens de British Superbikes in Silverstone, Engeland. Wederom een nieuw circuit voor de jonge Assenaar.

Ditmaal gecombineerde races met het BSB Motostar Moto3 kampioenschap dus een mooi startveld met ruim 30 deelnemers. De vrije trainingen op vrijdag in natte omstandigheden werden goed benut om de baan te verkennen.

Op zaterdag stond de kwalificatie en de eerste race op het programma. De kwalificatie verliep niet naar wens en ging gepaard met technische problemen. Otten kon gelukkig een tijd zetten maar moest vanaf P25 starten.

Voor de eerste wedstrijd waren de technische problemen verholpen en Otten begon aan een prima inhaalrace om uiteindelijk op P11 te eindigen. Het was tevens de eerste kennismaking met een droog Silverstone voor de jonge Drent. De wedstrijd werd door omstandigheden met 2 ronden ingekort anders had hij zijn opmars nog wat verder kunnen voortzetten en had er ongetwijfeld meer ingezeten.

Otten mocht de tweede race van P11 starten. Helaas verliep de start niet goed en verloor hij de aansluiting met de kopgroep. Hierdoor was een top 10 klassering helaas verkeken en finishte hij andermaal op P11. Het team kijkt terug op een goed en leerzaam weekend waarbij Dion zich prima staande wist te houden.

De laatste races van het kampioenschap zijn van 29 september t/m 1 oktober aanstaande op het TT Circuit van Assen, wederom tijdens de British Superbikes. Ook dan kunt u Dion Otten weer in actie zien. Ditmaal dichtbij huis dus komt allen!

Website: www.dionotten.nl
Facebook: Dion #66 Otten Racing
Instagram: dion_66_otten_racing

Foto credits: MB-pictures.nl