Dion Otten uit Assen tekent samenwerking met Ten Kate Racing Products

DELEN

Assen – Assenaar Dion Otten (15) zal het komende seizoen op een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Honda CBR500R deelnemen aan het prestigieuze Internationale Deutsche Meisterschaft für Motorräder (IDM). Afgelopen week tekenden beide partijen de samenwerking.

Otten zet hiermee een volgende stap in zijn carrière en komt onder de vleugels van een zeer ervaren team welke al vele wereldtitels voortbracht in het World Supersport en World Superbikes. De bekende renstal uit Nieuwleusen is momenteel met twee rijders actief in het World Superbikes, dus ook voor de toekomst en verdere mogelijke doorgroei een hele mooie kans voor de jonge talentvolle Assenaar.

Afgelopen jaar maakte Otten een zeer verdienstelijk debuut op de GP circuits in het NEC Moto3 kampioenschap met diverse top 10 noteringen. Echter wordt dit kampioenschap dit jaar niet meer georganiseerd dus moest het team op zoek naar een toekomstbestendige vervolg stap richting de internationale top.

Dion Otten:
‘Eerst wil ik al mijn sponsoren bedanken! Want zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest. Ik ben dan ook enorm blij en trots dat ik deze kans heb gekregen en kijk erg uit naar de eerste testen. Het is voor mij een compleet nieuw type machine maar ik weet zeker dat ik met de ondersteuning van Ten Kate en mijn team goed aan de start zal komen.’

Rutger Belt, manager TKRP:
‘Wij zijn enorm blij met de komst van Dion en kijken vol vertrouwen naar komend seizoen. Ten Kate biedt talenten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in een sterk internationale startveld. Met Dion zijn achtergrond en reeds behaalde resultaten zien we dit absoluut zitten’

Dion #66 Otten Racing zal als officieel satelliet team aan het IDM deelnemen met full support van Ten Kate Racing Products. Naast de wedstrijden in het buitenland worden deze ook verreden op Assen. Ook tijdens de TT dit jaar zal Otten zijn opwachting maken.

Volgende week vrijdag vertrekt Dion met de KNMV selectie naar Spanje voor de eerste testen op zijn nieuwe machine. Dit zal gebeuren op de circuits van Valencia Ricardo Tormo en Alcarras. 31 maart staat een test op Assen gepland.

Hoofdsponsor van het team is Otten Infra uit Wapse.