Dire Straits Tribute De Bonte Wever Assen

DELEN

ASSEN –  Wat doen vijf muzikale vrienden als zij terug willen duiken in de jaren ’80 en op zoek zijn naar avontuur? Zij pakken hun gitaren, drumkit, basgitaar en keyboard en rijden door half Europa om hun favoriete muziek en heel veel goede zin te verspreiden met de Dire Straits Tribute band.

Hun favoriete muziek bestaat uit nummers van de legendarische Dire Straits en diens uitzonderlijke gitarist Mark Knopfler. Vooral de sologitarist is daarbij zo ‘gitaar-gek’ dat hij elke kleine solo en het juiste geluid tot in het uiterste natuurgetrouw kan weergeven op het podium. Daarbij zorgen zes ervaren muzikanten voor de nodige ‘drive’ en druk zodat de jonge gitarist zich helemaal kan geven.

Een concert van deze band is daarom niet alleen voor de doorgewinterde kenners, maar eveneens ook voor de toevallige luisteraar. De authenticiteit en speelvreugde waarmee de mannen de originele nummers ten gehore brengen, is terug te horen bij ieder concert, want de Dire Straits Tribute staat garant voor virtuoze, handgemaakte livemuziek inclusief stemmingsvolle show. Daarbij speelt de band meerdere stukken die al zeer lang niet meer door de originele act zijn uitgevoerd.

Dire Straits Tribute

De muzikanten zelf beschikken over jarenlange ervaring als studio- en live musici en hebben met veel bekende namen het podium gedeeld, het zij bij shows of tournees. Deze ervaring gecombineerd met een ongekende speelvreugde maken het totale plaatje compleet! De vele shows in vooral Zweden spreken voor zichzelf: hier wordt de muziek niet gewoon gespeeld, maar de muziek wordt door de Dire Straits Tribute geleefd!

En dat is precies waaruit het succes van deze band bestaat: zij leven met hart en ziel voor de muziek van een van de grootste en meest succesvolle bands uit de muziekgeschiedenis.

Dire Straits Tribute in De Bonte Wever Assen

De tour door Nederland van 2015 was volledig uitverkocht. De fans hebben er nog steeds over. Dit jaar gaat de tour ook naar UK met onder andere de O2 aan de Peninsula Square in Londen, maar ook De Bonte Wever in Assen met een twee uur durende live show.

Zondag 20 maart live in De Bonte Wever. Kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop a € 15,-. Avondkassa prijs € 17,50. Reserveren? Klik hier!