Directeur Amnesty International in debat over vluchtelingenprobleem

DELEN

ASSEN – In het kader van de Vredesweek Assen 2015 houdt de directeur van Amnesty International Nederland, Eduard Nazarski, op 26 september a.s. een indringend betoog over bootvluchtelingen. Er is haast geen onderwerp te bedenken dat momenteel meer tongen losmaakt dan het vluchtelingenprobleem.

Na Nazarski’s voordracht is er de mogelijkheid om met hem in debat te gaan.

Miljoenen op de vlucht

Wereldwijd staan we voor de grootste vluchtelingencrisis van onze generatie. De stroom vluchtelingen neemt nog steeds toe. Velen zijn op de Middellandse Zee omgekomen of vermist geraakt. Eduard Nazarski was in april in Lampedusa en sprak daar onder anderen met bootvluchtelingen over de ontberingen tijdens hun tocht naar Europa.

Hekken en prikkeldraad

Alle landen van de Europese Unie hebben beloofd zich aan het Vluchtelingenverdrag te houden. Dat betekent dat ze vluchtelingen moeten beschermen. Maar in plaats van de vluchtelingen ruimhartig te verwelkomen, worden ze geconfronteerd met hekken, prikkeldraad en traangas. Bovendien staat de winter voor de deur. De EU-landen kampen met een enorm dilemma: de bescherming van mensen enerzijds en aan de andere kant het beheersbaar houden van het aantal migranten.

Debat

Het betoog van Eduard Nazarski en het debat met de aanwezigen vindt plaats op zaterdag 26 september a.s. van 14.00 tot 14.30 uur, in de Buningzaal van Warenhuis Vanderveen, Koopmansplein 16 in Assen.