Discussieavond Asser Boys ‘Hoe gaan wij met elkaar om?’

DELEN

ASSEN – Allen die op enige wijze betrokken zijn bij Asser sportverenigingen zijn hiermee uitgenodigd. Om in een ontspannen sfeer met elkaar gedachten uit te wisselen. Wat doet respect in de voetbalwereld? En wie gaat daarover in jouw omgeving?

Sportbonden en NOC*NSF vinden dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van sport. Daarom gaan we samen met verenigingen ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en zichzelf kan zijn. In een vereniging met een veilig en vertrouwd sportklimaat is diversiteit vanzelfsprekend. Respect voor elkaar, ongeacht talent, leeftijd, functie, status, ras, religie, sekse, geaardheid of beperking.

De avond begint met een live Skype interview met Iness Dimnich. Haar organisatie ADC Memorial uit Sint Petersburg is partner in Football Against Racism in Europe (FARE). FARE zet zich al jaren in voor diversiteit in voetbal en is vaste partner van de UEFA in respect campagnes. We praten met Iness over de toestand in Rusland en het komend WK 2018 in haar land.

Daarna kijken we naar Nederland. Is het in ons land anders? Zijn wij voldoende kritisch naar onszelf?
Tot ziens in de ‘Oase’ bij Asser Boys.

Donderdag 12 november 2015  
Van 20:00 uur ‐ 21:30 uur (inloop vanaf 19:30 uur) 
Asser Boys clubgebouw ‘De Oase’, Lonerstraat 100a, Assen
Gratis toegang.