Discussieavond over ‘Basisinkomen’ Assen

DELEN

ASSEN – Op 22 april zal in de Noabershop in Assen de eerste Drentse Tegenlicht MeetUp plaatsvinden. Naar aanleiding van het populaire documentair programma van de VPRO zal er een avond lang gediscussieerd worden over de uitzending van 12 april. Het thema van die uitzending was: ‘het basisinkomen’.

Mensen die voorstander van een basisinkomen zijn pleiten voor een vorm van welvaartsverdeling waarbij iedereen, van rijk tot arm en van jong tot oud, iedere maand een vast bedrag op zijn of haar rekening krijgt gestort van de overheid. Op deze manier zouden de effecten van de toegenomen inkomensongelijkheid en de structureel oplopende werkloosheid een halt kunnen worden toegeroepen. In het bijzonder ging het tijdens deze uitzending van Tegenlicht over hoe het basisinkomen op verschillende plekken ter wereld vorm begint te krijgen.

Zo zijn er in Groningen bijvoorbeeld een aantal voorstanders van het basisinkomen verenigt in de organisatie MIESlab. Deze organisatie probeert nu de eerste basisinkomens in Nederland door middel van crowdfunding te financieren. Tijdens de discussieavond zullen er onder andere twee leden van MIESlab aanwezig zijn om vragen te beantwoorden omtrent het basisinkomen en de projecten die zij rond dit thema ondernemen. Eén van deze gasten is Frans Kerver, deze initiatiefnemer van een aantal sociale projecten in Groningen zal de eerste Nederlander met een basisinkomen worden als er genoeg geld binnenkomt via de crowdfunding. Tijdens de Tegenlichtuitzending is Kerver bovendien langdurig geïnterviewd.

De discussieavond start om 19.00 uur met het terugkijken van de uitzending, vanaf 20.00 uur zal er gediscussieerd worden. Meer informatie is te verkrijgen via de website van de Noabershop Assen.