Diversiteit op Kerstmarkt in Assen

DELEN
Diversiteit op Kerstmarkt in Assen

ASSEN – Bij de decembermaand hoort natuurlijk een kerstmarkt. Assen biedt niet één maar drie dagen kerstmarkt. Patricia Langen is er in geslaagd om met een minimaal budget en een beperkt aantal vrijwilligers toch een gevuld Koopmansplein neer te zetten.

Vanaf vanmiddag 12:00 uur zijn de kraampjes geopend voor het publiek. De, van vorig jaar, bekende wensboom van netwerkclub JCI staat prominent op het plein. Drie dagen lang kan men zijn of haar wens inleveren. Voor elke wens komt er een kerstbal in de boom te hangen. De wensen mogen niet materialistisch van aard zijn. Vorig jaar werd er o.a. een wens van een ongeneeslijk ziek meisje in vervulling gebracht.

Gerd-Jan Bijker is één van de ondernemers die met een kerstkraam aanwezig is. Gerd-Jan is de eigenaar van Bijker Tuinen, een hoveniersbedrijf uit Assen. U kunt bij Bijker Tuinen terecht voor het onderhoud van uw huidige tuin. Ze zijn ook gespecialiseerd in boomverzorging, (terras)reiniging, reiniging van dakgoten en renovatie van tuinhuisjes. In hun kerstkraam zijn allerlei decoraties te koop. “De kerstmarkt is een mooie manier om naamsbekendheid te krijgen”, aldus Gerd-Jan.

Opa’s Kunstgebit is ook vertegenwoordigd met een kraam. Zij verkopen hun zelfgemaakte producten voor het goede doel. Men gaat de Alpe d’Huzes beklimmen. Zoals men laat weten: “We willen iets DOEN en niet lijdzaam toe kijken. De machteloosheid die kanker vaak geeft, omzetten in kracht!”.

Namens het AZC zijn medewerkers van het COA en bewoners van het AZC aanwezig met zelfgemaakte hapjes. De traditionele kerstproducten zijn uiteraard ook te koop. De bekende braadworst mag niet ontbreken evenals verschillende drankjes. Al met al een grote diversiteit aan kramen.

Naast de kramen worden er diverse vormen van vermaak geboden. Zaterdagmiddag 13:00 uur kan men rekenen op de Frozen Kerstshow, met een Meet & Greet. Het Anastasiakoor verzorgt een optreden. Advendo uit Hooghalen is zaterdag aanwezig. Ook voor zondag staan er diverse optredens op de agenda.

De kerstmarkt wordt vanavond rond 17:30/18:00 uur officieel geopend door wethouder Hoogeveen.

Openingstijden kerstmarkt Assen

Vrijdag: 12:00 – 21:00 uur
Zaterdag: 12:00 – 21:00 uur
Zondag: 12:00 – 19:00 uur

Tekst en foto’s: M. Babtist