DNK opent haar deuren tijdens Nationaal Theaterweekend

DELEN

Assen – Vrijdag 26 januari gaat het Nationaal Theaterweekend van start waarbij DNK haar deuren opent met activiteiten voor het hele gezin. In het theater zijn vier voorstellingen te bezoeken voor slechts €10,- per persoon en de bibliotheek organiseert op zaterdag 27 januari de ‘Baby, Peuter en Kleuter Markt’.

Nationaal Theaterweekend
De afgelopen maanden kon men voor het Nationaal Theaterweekend bij DNK “Blind Date”-kaarten kopen. Vanaf dinsdag 19 december zijn de titels officieel bekend gemaakt; een absolute primeur en de uitgelezen mogelijkheid om voor de kennismakingsprijs van €10,- het theater te bezoeken.

Vrijdag 26 januari: Cabarestafette met Felix Heezemans, Fuad Hassen en Nabil
Zaterdag 27 januari: Wëreldbänd met ‘Släpstick’ en Rundfunk met ‘Wachstumsschmerzen’
Zondag 28 januari: Cowboy Billie Boem en de Circusdirecteur (3+)

Interactieve ballonnenspeurtocht
Zaterdagmiddag 27 januari staat er een interactieve puzzeltocht op het programma. De speurtocht voert langs de leukste activiteiten zoals een spannende filmquiz, een voorleeshoekje met het Prentenboek van het Jaar, de karaokekleedkamer, een echte pop-up bioscoop en ook wordt er beestachtig geschminkt. De speurtocht mondt uit in een speciale Shaun het Schaap speelweide.

Baby Peuter en Kleuter Markt
Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat de bibliotheek op zaterdag 27 januari in het teken van de ‘Baby, Peuter en Kleuter Markt’. Tijdens deze jaarlijks drukbezochte markt maken kinderen – van nul tot zes – en (groot)ouders kennis met DNK en het Asser aanbod voor deze leeftijdsgroep. DNK biedt hierbij de ruimte aan interessante kraampjes, van kinderopvang tot fotostudio en van zwemschool tot een stand met mooie prentenboeken. Nieuw dit jaar zijn o.a. Miss Little, Noor & Nijn prentenboek, Marieni’s Sweet Bakery en Rob Sports Assen. De toegang tot de markt is gratis.

Kleuterbios Disney Junior Party
Zing en dans mee met de leukste afleveringen van Disney Junior, waaronder minstens één gloednieuwe, nooit eerder uitgezonden aflevering. Vanaf het grote bioscoopscherm praat Mickey Mouse de boel aan elkaar, en aan het einde van het programma krijgen alle kinderen een leuke goodie en een filmdiploma mee naar huis. Een onvergetelijke bioscoopervaring voor de allerjongste filmhelden. De Kleuterbios is speciaal voor kinderen die voor de eerste keer naar een bioscoopfilm gaan. Tijdens de voorstelling wordt het geluid van de film iets gedempt en blijft het zaallicht gedeeltelijk aan.

Kolkende Taal
Zondagmiddag 28 januari staan er weer twee opnamen van de talkshow ‘Kolkende Taal’ op het programma. Aflevering 31, die om 13.30 uur start, staat geheel in het teken van kinder- en jeugdliteratuur. Te gast zijn Dick van den Heuvel (scenarioschrijver en producent van Tina de Musical), Natascha Stenvert (Drentse prentenboekenschrijfster) en Enna Koens (schrijfster van toneelstukken, liedjes en boeken voor kinderen). “Tina”, gespeeld door Marthe Ledegang, verzorgt deze middag een spetterend optreden. Tijdens aflevering 32 (start om 15.30 uur) schuiven o.a. Henk Westbroek en Martin Groenewold bij presentatrice Diana de Groot aan tafel.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten tijdens het Nationaal Theaterweekend op dnk.nl.