Documentaire met een missie op Internationale Filmfestival Assen 2017

DELEN

ASSEN – Op 11 en 12 maart a.s. vindt in bioscoop De Nieuwe Kolk in Assen de 37e editie plaats van het Internationale Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA).

Een weekend met spraakmakende films, (on)bekende arthouse pareltjes en films van aanstormend talent. Het hele programma van IFA 2017 wordt op 13 februari bekend gemaakt. Eén van de films en activiteiten waar de organisatie nu al bekendheid aan wil geven, is de vertoning van de documentaire ‘In Procedure’ van Jiska Rickels op zondag 12 maart. Aansluitend krijgt het publiek in de foyer de gelegenheid om met statushouders en inburgeraars te praten en eventueel mentor of taalmaatje te worden.

In Procedure

‘In Procedure’ vertelt het verhaal van Hassan, een vader die is gevlucht naar Nederland om zijn gezin te redden. Zijn 15-jarige dochter Yomna is ernstig ziek en hij heeft daarom zijn gezin moeten achterlaten in Syrië. Het lange wachten tijdens de asielprocedure maakt hem zo wanhopig dat hij gaat twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing. Na de vertoning van de documentaire zijn regisseur Jiska Rickels en Yomna aanwezig voor een vraaggesprek.

Match-event

De vertoningen van de documentaire worden in hele land gecombineerd met een zogenaamd match-event in de foyer van de bioscoop, ook in Assen. Het aanwezige publiek kan informatie inwinnen over verschillende lokale vluchtelingeninitiatieven en wordt de gelegenheid geboden om mentor of taalmaatje te worden van een statushouder uit eigen vakgebied en omgeving. Voor deze campagne wordt samengewerkt met Vluchtelingenwerk Nederland en Refugee Talent Hub.

Meer informatie binnenkort op www.filmfestivalassen.nl