Dodenherdenking Herinneringscentrum Kamp Westerbork

DELEN
Dodenherdenking Herinneringscentrum Kamp Westerbork
ASSEN – Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork nodigt bezoekers uit om op 4 mei aanstaande zoveel mogelijk met de fiets naar het kampterrein en de Dodenherdenking te komen.

De goede weersvooruitzichten (circa 15 graden en windkracht 2) laten het toe om het bosgebied op die manier zoveel mogelijk te ontlasten van autoverkeer. Er worden twee pendelbussen tussen het museum en het kampterrein ingezet. Wie toch met de auto komt mag vanaf 18.00 uur doorrijden naar het kampterrein. Rond de historische plek zijn parkeerplaatsen ingericht. Voor het eerst zal de weg vanaf het kampterrein naar de rotonde in Hooghalen na afloop van de herdenking, tussen 20.00 uur en 22.00 uur, uitsluitend eenrichtingsverkeer zijn.

Optreden Tim Knol tijdens dodenherdenking

Singer-songwriter Tim Knol zal op 4 mei 2016 twee muzikale bijdragen verzorgen tijdens de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork, die om 19.00 uur met een Stille Tocht begint. In het herdenkingsprogramma spelen kampoverlevenden en jongere generaties een belangrijke rol.

Ooggetuigen verslagen

’s Middags zullen ooggetuigen Jack Courant, Max Degen, Virry de Vries Robles en Joop Waterman hun persoonlijke verhaal vertellen in het museum en op het kampterrein. Tijdens de Dodenherdenking doet Micha Schliesser zijn verhaal. Het gezin Schliesser was Nazi-Duitsland ontvlucht en belandde in Nederland. Micha Schliesser en zijn ouders hebben vijf jaar gevangen gezeten in kamp Westerbork. Eddy Mannheim is ook met zijn ouders uit Duitsland naar Nederland gevlucht voor de Nazi´s. Samen met zijn dochter Yvonne Cohn en kleinzoon Jeffrey Cohn vertelt Eddy welke invloed de oorlog heeft (gehad) op zijn en hun verdere leven.

De 4 mei herdenking is live te volgen via RTV Drenthe vanaf 19.25 uur. Wilt u de Dodenherdenking bijwonen, zorgt u dan dat u uiterlijk om 19.00 uur bij de slagboom op het kampterrein bent. Tussen 11.10 en 17.00 uur worden twee pendelbussen tussen het museum en het terrein van kamp Westerbork ingezet. Na 17.00 uur zullen de bussen nog één keer naar het kampterrein rijden. De laatste busritten zijn uitsluitend voor mensen die naar de herdenking willen en slecht ter been zijn. Na afloop van de herdenking staan de twee bussen bij de slagboom om deze passagiers weer terug te brengen naar het Herinneringscentrum.

De Dodenherdenking op 4 mei 2016 bij het Nationaal Monument Westerbork is voor iedereen vrij toegankelijk. Het museum van Kamp Westerbork is na de herdenking geopend en gratis te bezoeken.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen