Doe met jouw basisschool klas mee aan de E-waste Race!

DELEN

Assen – Zit jij in groep 6, 7 of 8 van de basisschool en wil je op een leuke en actieve manier meer leren over elektronisch afval en het belang van recyclen?

Doe met jouw klas mee aan de E-waste race! Een spannende competitie tussen tien scholen uit Assen. De winnaar wint een volledig verzorgd schoolreisje naar Nemo in Amsterdam.

De race
Tijdens de E-waste race probeer je samen met jouw klas zo veel mogelijk elektrisch afval op te halen bij mensen uit de buurt. Dit afval kan vaak opnieuw gebruikt worden. Goed voor het milieu dus! Per ingezameld apparaat scoor je punten. De klas die de meeste punten heeft wint een toffe schoolreis!

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden? Bespreek dan eens in de klas of jullie mee kunnen doen. Via de school kun je jouw klas aanmelden. Zij hebben informatie over de E-waste Race ontvangen. Er hebben zich inmiddels al drie scholen aangemeld. Dus er is nog plek voor zeven scholen! Van 27 mei t/m 21 juni staat de E-waste Race in Assen op de agenda.

Meer weten?
Ga dan naar www.ewasterace.nl

Over E-waste Race
Iedereen kent het wel, je hebt nog wat oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker bijvoorbeeld. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op de website E-waste Race. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!