D’Olderwetse Bakkerieje Assen derde prijs ‘Beste Ontbijtkoek’

DELEN
D’Olderwetse Bakkerieje Assen derde prijs 'Beste Ontbijtkoek'

ASSEN – Bakkerij Olinga uit Bierum heeft tijdens de wedstrijd om de titel ‘Beste Ontbijtkoek van Groningen-Drenthe’ op dinsdag 13 oktober wederom de eerste prijs gewonnen. Ook vorig jaar pakte de bakkerij de eerste plaats.

Dat werd bekend gemaakt tijdens de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio Groningen-Drenthe op dinsdag 13 oktober bij bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen. Olinga behaalde dit jaar 65 punten, 6 meer dan vorig jaar. “Vorig jaar hadden we geen tienen op het keuringsrapport, dus we hebben de koek weten te verbeteren.” De ondernemer ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Hans van Noort, die tijdens de prijsuitreiking benadrukte dat er alleen maar mooie producten waren ingeleverd.

De ontbijtkoek uit Bierum werd beoordeeld met een gemiddeld van 9,29. Op de tweede plaats eindigde Bakkerij Timmer uit Gasselte met het cijfer 9,14. D’Olderwetse Bakkerieje uit Assen werd derde met het cijfer 8,43.

De jury was zeer te spreken over de kwaliteit van de ingeleverde ontbijtkoeken. Van Noort: “Het mooiste van het keuren van een productwedstrijd is het moment dat je tienen kan uitdelen. Dat was hier het geval!” Hij noemde nog een paar aandachtspunten, zoals een onregelmatige structuur of een afwijkende kleur, die kunnen worden opgelost door het deeg een paar slagen langer te draaien. “Maar ga vooral zo door,” sloot Van Noort af.