Doorlopend Film Festival Drenthe College

DELEN

Doorlopend Film Festival Drenthe College

De derdejaars afstudeer studenten van de opleiding evenementen organisatie aan het Drenthe College te Assen, sluiten de opleiding af met een film festival voor de korte film de laatste avond op donderdag 19 juni a.s. tussen 17.00 en 21.00 uur.

Het afgelopen jaar heeft de examenklas evenementen organisatie hard gewerkt aan een eigen film festival voor de korte film. Dit hebben ze gedaan onder begeleiding van twee docenten Noortje Dijk en Wouter van der Burg, de studenten hebben zelf 3 filmpjes gemaakt en deze worden getoond op de avond zelf. Het is een afwisselend aanbod met 3 verschillende filmpjes maar ook bizarre tentoonstellingen waarin de leerlingen zichzelf voorstellen.

Daarnaast kunnen de bezoekers ook deelnemen in het Experimens-LAB, gemaakt door de eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding voor het Bevrijdingsfestival Grongingen 2014. Naast dat u mee kunt doen aan Experimens-LAB kunt u zich ook laten verassen in de lift, of lekker genieten van de hapjes die de leerlingen hebben gemaakt.

De opleiding Evenementen organisatie is een vrij nieuwe opleiding aan het Drenthe College, dit is de tweede lichting die zijn diploma haalt.

Het is een 3 jarige niveau 4 opleiding, waarin de leerlingen alles leren over het organiseren van evenementen zowel voor als achter de schermen. De leerlingen worden breed opgeleid dus naast dat je leert hoe een voorstelling in elkaar steekt, leer je ook over muziekconcerten of exposities. Het is een creatieve opleiding met docenten die zelf ook werkzaam zijn/ geweest in de sector.

Het filmfestival De Laatste Avond vind plaats op 19 juni a.s. van 17.00 – 21.00 uur plaats in het Cicero gebouw te Assen, Anne de Vriesstraat 70. Het is een Doorlopend programma!