Dr. Nassau College Quintus officieel geopend

Naam sportaccommodatie onthuld: Sporthal Olympus

DELEN

ASSEN – Vanmiddag is het nieuwe onderwijsgebouw van het Dr. Nassau College, locatie Quintus officieel geopend door wethouder Maurice Hoogeveen, schooldirecteur Albert Noord, architect Kevin Haenen en robot Nao.

Wethouder Albert Smit sprintte al fietsend over de finish en onthulde daarmee de naam van de aangrenzende sportaccommodatie: Sporthal Olympus. Zowel de school als de sporthal bieden optimaal de ruimte om talent te ontdekken en te stimuleren.

Onderwijsgebouw Quintus

Tijdens de opening kwam de naamgever van de openbare scholengemeenschap, Dr. Hendrik Jan Nassau (1791) weer even tot leven (zie foto). Anno nu is zijn motto nog steeds sterk verweven in de onderwijsvisie van het Quintus, dat vanaf schooljaar 2016-2017 haar volledige intrek neemt in de nieuwe school- en sportomgeving. Het omvangrijke nieuwe schoolgebouw biedt een inspirerende leeromgeving gericht op de toekomst. Elk onderwijsdomein kent een eigen ingang, wat de leerlingen een veilig en geborgen gevoel geeft. Mede door de goed uitgeruste kenniscentra, komen de 4 talentrichtingen van de school uitstekend tot hun recht: Sport, Cultuur, Technasium en Ondernemen.

Sporthal Olympus

Sporthal Olympus bestaat uit twee forse openbare sporthallen (met deels 9 meter en deels 7 meter de hoogste in Assen), bestaande uit 6 zalen die gebruikt kunnen worden voor gymnastiek in het onderwijs, sportverenigingen, of evenementen zoals landelijke sportwedstrijden. Volleybalvereniging Sudosa-Desto vindt er haar thuisbasis en is uitbater van de kantine. De hal is voorzien van een gedigitaliseerd systeem voor video-analyse; er kunnen opstellingen, oefeningen en wedstrijden worden gefilmd.

De naam verwijst naar de berg Olympus en de Olympische Spelen en symboliseert hiermee de aanwezige ruimte die letterlijk en figuurlijk aanwezig is om in deze sporthal te kunnen werken aan (talent)ontwikkeling.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen