Drenthenaren gaan twitteren

DELEN

 

ASSEN – In navolging van @Assenaren, @Hoogeveners en @Coevordenaren heeft Kees Dijkstra, arbeidsbemiddelaar, het twitteraccount @Drenthenaren aangemaakt. Samen met Jeanette Croezen, communicatieadviseur en oprichter van @Coevordenaren, Marcel J. de Jong, freelance fotograaf en marketeer Jetze Dam zijn ze samen het team achter @Drenthenaren.

Het doel van het account is de individuele Drent een gezicht te geven en inwoners van Drenthe met elkaar te verbinden.

Elke week is een andere inwoner van de provincie verantwoordelijk voor de tweets van @Drenthenaren. Op zondag 12 april is de eerste weekauteur van start gegaan. Zelf heeft Kees Dijkstra een dag en een nacht getwitterd om de aandacht te trekken. Drentenaren kunnen via dit account van alles delen. Hoe kijkt een gemiddelde inwoner van Drenthe naar zijn eigen provincie, stad, dorp en gemeente? Wat houdt hem of haar bezig? Waar is hij of zij trots op? Wat is zijn of haar mening over de ontwikkelingen in de buurt? Welke Drentse initiatieven mogen wel eens wat extra aandacht hebben? Welke foto’s, muziek of filmpjes wil de Drenthenaar delen? Welke bijzondere Drentenaar wil hij of zij in het zonnetje zetten? Kortom, @Drenthenaren is veur en deur Drenthenaren.

Eén week

Het is een simpel concept. Gedurende een week wordt het account @Drenthenaren in handen gegeven van een inwoner van de Drenthe. De naam van de weektwitteraar wordt vermeld in de bio van @Drentenaren, zodat de lezers ook weten wie er die week achter dat account zit. De twitteraar mag twitteren waarover hij of zij wil, maar het mooiste is natuurlijk dat het over zaken gaat die hij of zij ziet en meemaakt in provincie Drenthe.

Column

Iedere woensdag schrijft Stadsdichter van Assen Egbert Hovenkamp II een poëem en er zijn zelfs ideeën om hem via Meerkat, een app om live video te streamen, te laten dichten. Daarnaast plaatst fotograaf Marcel J. De Jong iedere week een foto uit Drenthe. Iedereen die ideeën heeft voor een wekelijkse bijdrage, is van harte welkom, zolang het maar met Drenthe te maken heeft.

Aanmelden

Nieuwe twitteraars kunnen zichzelf aanmelden of kunnen worden voorgedragen door de weekauteur. Zij ontvangen een korte instructie en de inloggegevens. Iedereen uit de provincie mag twitteren, hoe diverser de mensen die twitteren hoe interessanter. Het beheer van het account ligt bij Kees Dijkstra, als initiatiefnemer, en hij zorgt ervoor dat het account op zondag wordt overgedragen aan een nieuwe twitteraar.

Facebook

Voor de mensen in Drenthe die wel mee willen lezen, maar niets met Twitter hebben, is er ook een Facebookpagina aangemaakt. Op deze pagina worden alle tweets gepost en komt een korte introductie van de weektwitteraar. Daarnaast worden daar alle columns en foto’s geplaatst.