Ad van Liempt vertelt in Drents Archief over oorlog

DELEN

ASSEN – Ad van Liempt, auteur van boeken over de Tweede Wereldoorlog, vertelt over de veranderde beeldvorming rond de oorlog. Aan de hand van twee televisieseries waaraan de journalist werkte, laat hij zien hoe de beeldvorming rondom de oorlog de afgelopen jaren is veranderd.

In samenwerking met het Oorlogs Informatie Centrum Drenthe (OICD) organiseert het Drents Archief de lezing ‘Oorlog en beeldvorming’ in Assen op donderdagavond 9 april om 20.00 uur.

Lezing Oorlog en Beeldvorming in het Drents Archief

De lezing gaat over hoe de beeldvorming rondom de oorlog in de afgelopen jaren is veranderd. Welke onderwerpen kregen meer aandacht? In welke mate speelden persoonlijke getuigenissen en dagboekfragmenten een rol in de documentaires? Van Liempt gaat ook in op de documentaireserie ‘Mien Oorlog’ die het Oorlogs Informatie Centrum Drenthe (OICD) in 2014 maakte. De toegangsprijs is € 5,- per persoon. Aanmelding is noodzakelijk via info@drentsarchief.nl of 0592 313523.

Ad van Liempt

De journalist en auteur van boeken over de Tweede Wereldoorlog werkte in 1988 voor de NOS samen met geschiedkundige en oorlogskenner Loe de Jong aan een nieuwe versie van de televisieserie De Bezetting. In 2000 was hij mede-oprichter en de eerste eindredacteur van het televisieprogramma Andere Tijden. Ook maakte hij voor de NPS de 9-delige televisiedocumentaire De Oorlog, waarop hij in 2010 chef van de afdeling geschiedenis werd van NPS/VPRO.