Drents Bevrijdingsfestival pakt uit

DELEN

ASSEN – De Baggelhuizerplas in Assen vormt ook dit jaar weer de sfeervolle achtergrond voor het Bevrijdingsfestival Drenthe. Met een zeer gevarieerd programma komt jong en oud aan z’n trekken. Van Ali B tot Van Dik Hout en van Mainstreet tot Mooi Wark op het mainstage. Dampende dance en swingende jaren ’40 muziek elders op het terrein. En met een kinderplein en activiteiten voor de oudere jeugd is er heel veel te beleven.

“We hebben weer een mooi en divers programma weten samen te stellen, met klinkende namen én jong talent, met inhoud én fun, met bezinning én uit je dak gaan. En tot het laatste moment komen er nog acts bij. Check dus de website voor de laatste nieuwtjes”, laat festivaldirecteur Nathan van Gelder weten.

“ We merken dat 5 mei in Drenthe leeft, ook bij jongeren. Daar ben ik trots op. Want vrijheid, dat moet je vieren” Hans Haerkens

“We willen er echt een feest voor iedereen van maken”, zegt Hans Haerkens, voorzitter van de Stichting Bevrijdingsfestival Drenthe . “Bij het Bevrijdingsfestival denkt iedereen aan jongeren en harde muziek. En natuurlijk speelt dat ook bij ons een belangrijke rol, maar er valt veel meer te beleven. We hebben we dit jaar een speciale tent met veertiger jaren muziek, er is theater en een gastcollege van onze vroegere Commissaris der Koningin Margreeth de Boer”.

Bevrijdingsfestival Drenthe een begrip

Het Bevrijdingsfestival Drenthe is intussen een begrip. Dankzij de unieke locatie en goedkoop busvervoer vanuit alle delen van de provincie trok het festival in 2014 34.000 bezoekers. Maar ook uit de hoeveelheid vrijwilligers die elk jaar een bijdrage leveren aan het succes van het festival blijkt het enthousiasme van jongeren. “Daar zijn we echt blij mee. Zonder onze vrijwilligers konden we nooit realiseren wat we nu neerzetten”, aldus Haerkens. “Met hen – en met alle partners waarmee we samenwerken – vind ik echt dat we in de afgelopen paar jaar iets heel moois hebben opgezet. We merken dat 5 mei in Drenthe leeft, ook bij jongeren. Daar ben ik trots op. Want vrijheid, dat moet je vieren.”

Volg (Like) Nieuws in Assen ook op Facebook, dan blijf je over en tijdens het ‘festival’ overal op de hoogte!