Drents Boksgala met titelgevecht Ben Tingen tegen Ervin Dzinic

DELEN

Assen – Aanstaande zaterdag is het zover en vindt in De Bonte Wever in Assen het Drents Boksgala plaats. Tijdens een avondvullend programma kunnen liefhebbers van de sport hun hart ophalen met bokspartijen op hoog niveau. Oud prof en olympisch bokser Arnold Vanderlyde is als special guest aanwezig tijdens het gala.

De hoofdpartij is het internationale titelgevecht van profbokser Ben Tingen tegen de Bosniër Ervin Dzinic. Ook stapt Gevorg Khatchikian, één van Nederlands beste profboksers, in de ring om het op te nemen tegen de Oekraïner Ruslan Shchelev.

Het Nederlandse Windmill team gaat de strijd aan tegen het Euregio team en het publiek kan zich opwarmen met spannende wedstrijden van lokale talenten o.a. uit boksteam Bovensmilde.
Het Drents Boksgala is naast een avondvullend programma waar de echte liefhebbers van de sport hun hart op kunnen halen, ook een mooie avond om kennis te maken met het boksen en het spektakel dat de sport met zich meebrengt.

Programma
Zoals te verwachten zal de Drentse bokser en publiekslieveling Ben Tingen, ook wel bekend als The Butcher, de hoofdpartij van de avond boksen. In overeenstemming met de World Boxin Federation zal Tingen het opnemen tegen de 31 jarige Bosniër Ervin Dzinic, die een gelijkwaardig record als Tingen heeft staan; 7 gewonnen tegen 2 verloren partijen. Er wordt gevochten om de WBF Intercontinental titel en bij winst kan één van de heren in aanmerking komen voor een wereldtitel! Eén ding is zeker; dit wordt een zware partij voor Tingen en vuurwerk in de ring is dan ook gegarandeerd.

Een andere grote naam deze avond is Gevorg Khatchikian, uitkomend in de super middengewicht klasse. Hij is geboren in Armenië maar al jaren woonachtig in Heerlen. Gevorg heeft al tegen heel grote namen in de boksring gestaan waaronder James de Gale en Gilberto Ramirez. Hij wordt dan ook gezien als de beste profbokser van Nederland met een record van 30 gebokste wedstrijden, waarvan hij 28 met winst afsloot en slechts 2 verloor. Tijdens dit gala neemt hij het op tegen Ruslan Shchelev.

De 31 jarige Ruslan is afkomstig uit Oekraïne en heeft 27 wedstrijden gebokst waarvan 15 gewonnen, 11 verloren en 1 onbeslist. Ruslan heeft tegen grote namen uit de bokswereld gestaan en beide boksers zijn zeer gebrand om deze partij met winst af te sluiten!

De avond wordt gestart met lokale talenten o.a. boksteam Bovensmilde. Daarna volgt het programma met het Nederlands boks-Windmill team, die het gaan opnemen tegen het Euregio team. Beide teams komen uit in de Duitse competitie. Veel boksers van het Nederlandse Windmill team zijn afkomstig uit de noordelijke provincies en het zal dus voor velen een thuiswedstrijd zijn.

Special guest
Oud prof en olympisch bokser Arnold Vanderlyde is als speciale gast aanwezig tijdens het gala. Voorafgaand zal hij een presentatie houden voor alle VIP gasten / genodigden en hij zal de profpartijen voor en na bespreken.

Tickets
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar a € 21,00 via www.drentsboksgala.nl, www.debontewever.nl en bij de receptie van De Bonte Wever. Tickets aan de avondkassa zijn € 26,00.

Voor informatie over VIP tickets kun je bellen met: 06 – 51 10 83 91.

Kijk voor meer informatie op www.drentsboksgala.nl