Drents Museum Assen trakteert op gratis entree

DELEN

Drents Museum Assen trakteert op gratis entree

Het Drents Museum in Assen bestaat dit jaar 160 jaar. En dat willen ze vieren! Ter gelegenheid hiervan trakteert het museum alle inwoners van de provincie Drenthe op een gratis bezoek. In de periode van 1 juli tot en met 30 september 2014 kunnen de inwoners van de Drentse gemeentes via een bon in de huis-aan-huis bladen of via www.drentsmuseum.nl/160jaar gratis toegangskaarten verkrijgen. De kaarten zijn tot en met 31 december 2014 geldig.

Internationale allure en Drentse identiteit

Het Drents Museum is ontstaan in 1854 vanuit een kast met voorwerpen uit Drenthe. Anno 2014 is het uitgegroeid tot een toonaangevend museum dat in de top staat van belangrijke musea in Nederland. ‘Wij profileren ons als een museum van internationale allure en trekken bezoekers vanuit heel Nederland. Vanaf de heropening in november 2011 zijn er al meer dan een half miljoen mensen langs geweest. Daarnaast houden we ook vast aan onze Drentse identiteit’, aldus directeur Annabelle Birnie.

‘Al 160 jaar lang worden we ondersteund door de provincie Drenthe. Graag willen wij alle inwoners van Drenthe bij deze verjaardag iets teruggeven. Tijdens onze verjaardag op 28 november zijn er speciale activiteiten.’ ( Annabelle Birnie )

Te zien in 2014

Naast de tentoonstelling Mummies – nog te zien tot en met 31 augustus – is er voor de inwoners van Drenthe van alles te beleven in 2014. Zo is pas Het Grootste Poppenhuis van Nederland geopend, waar bezoekers het leven van een 18de-eeuwse Drentse patriciërsfamilie ervaren in een verrassende mulltimediatour. Vanaf 16 september staat Daniël Lohues in de schijnwerpers met de tentoonstelling Hier kom ik weg, waarin hij een keuze maakt uit de collectie. Vanaf 25 november is er een prachtige verzameling figuratief werk te zien van de Russische kunstenaar Kazimir Malevich (1879-1935). Kijk voor het complete tentoonstellingsprogramma op de website van het Drents Museum.

Gratis toegangskaarten downloaden ? Klik hier !

Foto: Drents Museum ( Jolanda Schachtschabel )