Demonstraties en workshops Drents Museum Assen

DELEN

ASSEN – Ook in Noord-Korea doen ze aan sport, spelen ze bordspelen en houden ze onderlinge wedstrijden. Tijdens het Weekend van de Noord-Koreaanse Cultuur op 15 en 16 augustus 2015 kan jong en oud in en rond het Drents Museum kennismaken met de Koreaanse acrobatiek, de vliegersport, het bordspel Go en Koreaans schaken. De activiteiten vinden doorlopend plaats van 11.00 uur tot en met 17.00 uur.

Demonstratie Koreaanse acrobatiek

Circus Codarts uit Rotterdam geeft voor de hoofdingang van het museum op zaterdag en zondag een demonstratie van de Chinese pole techniek in twee hoge palen. Op de zondag is er bij de ingang van het museum bovendien een demonstratie Teeterboard (Koreaanse springplank). De demonstraties zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Workshop vlieger maken en oplaten

In de tuin van het museum kan men tijdens een workshop een vlieger maken en deze oplaten. Deze workshops van Het Vliegerteam uit Eefde zijn gratis, de materialen-pakketten dienen ter plekke aangeschaft te worden. Als de omstandigheden het toelaten zal tevens een drakenvlieger worden opgelaten. De museumtuin is vrij toegankelijk.

Demonstratie bordspel Go en Koreaans schaken

In de hal tegenover de winkel kunnen museumbezoekers demonstraties van het bordspel Go en van Koreaans schaken meemaken. De demonstraties worden verzorgd door de Go-club uit Groningen.

Tentoonstelling De Kim Utopie

Tot en met 30 augustus 2015 geeft het Drents Museum aan de hand van ruim 80 schilderijen en werken op papier een unieke inkijk in het gesloten en onbekende Noord-Korea. De schilderijen zijn door professionele Noord-Koreaanse schilders in staatsdienst gemaakt en laten zien hoe het regime socialistisch-realistische kunst inzet om een utopisch Noord-Korea te creëren en in stand te houden. Tegelijkertijd geeft het Drents Museum met de fototentoonstelling North Korean Perspectives een alternatieve kijk op het land. De foto’s bieden een tegenwicht aan het gecontroleerde beeld, zoals verspreid door de Noord-Koreaanse staat.

Foto © Jolanda Schachtschabel – Persfoto Drents Museum.