Drents museum ontvangt schenking van 435.931 euro van BankGiro Loterij

DELEN

Assen – Feest voor het Drents Museum in Assen. Het museum ontving dinsdag 12 februari tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij een cheque van 435.931 euro. Op het Goed Geld Gala maakte de loterij bekend dat zij een recordopbrengst van 79,4 miljoen euro kan verdelen onder 79 culturele organisaties. Het Drents Museum is daar één van. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Vaste culturele partner
Het Drents museum ontvangt een jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro omdat zij een vaste culturele partner is van de BankGiro Loterij. Dit jaar komt hier 135.931 euro bij, omdat fans van het museum dit bedrag het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar hebben gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor het Drents Museum te steunen.

Financiële injectie voor culturele sector
In totaal kan de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2019 een bedrag van 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.
Sinds 1998 kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 1 miljard euro bijdragen aan cultuur in Nederland.

De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. Over de afgelopen vijf jaar zijn de Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.bankgiroloterij.nl