Drents Museum presenteert kinderboek over meisje van Yde

DELEN
ASSEN – Op 5 juli 2016 presenteert het Drents Museum zijn nieuwste kinderboek Mysterie in het veen. Dit boek vertelt het verhaal over het beroemde meisje van Yde. Hoe is het meisje van Yde gevonden?

Hoe hebben onderzoekers haar lichaam onderzocht? En hoe is ze in het veen terechtgekomen? Mysterie in het veen kost € 14,95 en is te koop in de Museumshop van het Drents Museum en boekwinkels door heel Nederland.

Mysterie in het veen

Hoe komt een meisje van zestien jaar oud in het veen terecht? Dat is de centrale vraag rond de geheimzinnige gebeurtenis die in het boek Mysterie in het veen wordt ontrafeld. Hoofdpersoon is het wereldberoemde meisje van Yde dat in het voorjaar van 1897 in een klein veentje door twee Drentse veenarbeiders wordt gevonden. Het verhaal start met de vondst en de gebeurtenissen die daar direct op volgen. Daarna lees je hoe het team van onderzoekers in de loop van ruim honderd jaar tijd steeds meer te weten komt over het leven van het meisje van Yde. Tenslotte keert het boek terug naar het begin van de jaartelling om te ontdekken wat de oorzaak van haar dood is en van haar merkwaardige laatste rustplaats. Ook maken de lezers kennis met andere wereldberoemde mummies zoals de man van Tollund, Ötzi en Juanita.

Kinderboeken Drents Museum

Mysterie in het veen is het tweede boek in de reeks kinderboeken van het Drents Museum. Geschreven door Jan van Zijverden met illustraties van Sieger Zuidersma. Het boek is een uitgave van WBOOKS, kost € 14,95 en is verkrijgbaar in de Museumshop en boekwinkels door heel Nederland.

In 2014 bracht het Drents Museum zijn eerste kinderboek President van de Ruimte uit. Dit boek gaat over de Russische kunstenaar Kazimir Malevich. Malevich werd wereldberoemd dankzij het schilderen van een zwart vierkant. In President van de Ruimte legt Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten precies uit waarom dat zo ontzettend knap is. Het volgende kinderboek van het Drents Museum verschijnt in 2017.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen