Drents Schildersgenootschap opent 2e deel expositie

DELEN
ASSEN – Het Drents Schildersgenootschap opent op vrijdag 25 maart om 15.30 uur de expositie getiteld ‘Het Drents Schildersgenootschap in Vanderveen- II’.

De expositie wordt gehouden in Galerie Kunstplaza-DSG op de tweede etage van Warenhuis Vanderveen en is vrij toegankelijk.

De expositie is onderdeel van een tweeluik. Afgelopen twee maanden exposeerde de eerste helft van het Drents Schildersgenootschap in de warenhuisgalerie, nu is de tweede helft aan de beurt. Deelnemende kunstenaars zijn Siemen Dijkstra, Ralph Douglas, Flip Drukker, Annemarie de Groot, Herman van de Poll, Albert Rademaker, Ben Snijders, Hilda Snoeijer, Ronald Soeliman en Frans van der Veen.

De expositie bestaat uit nieuwe werken van de leden van Het Drents Schildersgenootschap. De werken zijn zeer uiteenlopend, zo is er zowel abstract als figuratief werk te zien, zijn er verschillende technieken gebruikt en zijn er zowel schilderijen als objecten te zien.

Drents Schildersgenootschap

Het Drents Schildersgenootschap werd in 1954 opgericht door een aantal vooraanstaande, in Drenthe wonende en werkende kunstenaars. Tegenwoordig bestaat de groep uit 28 beeldende kunstenaars die allen op enigerlei wijze met Drenthe verbonden zijn.

In de loop der jaren hebben zich ook grafici, keramisten, ruimtelijke vormgevers en fotografen bij het DSG aangesloten.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen