Drents Schildersgenootschap opent expositie Vanderveen

DELEN


2Divorce Assen

ASSEN – Het Drents Schildersgenootschap opent op vrijdag 22 januari om 16.00 uur een expositie in samenwerking met Kunstplaza Schurer. De expositie getiteld ‘Het Drents Schilders Genootschap en/in de Kunstuitleen’ wordt gehouden in de galerie op de tweede etage van Warenhuis Vanderveen.

De expositie bestaat uit een combinatie van nieuwe werken van de leden van Het Drents Schildergenootschap en werk dat te lenen is via de kunstuitleen van Kunstplaza Schurer. Deelnemende kunstenaars zijn Jan Bos, Lydeke von Dülmen Krumpelmann, Sake Elzinga, Evert van Fucht, Albert Greving, Alfred Hafkenscheid, Herman Kolker, Arend Kuiper, Rita Lentz, Mark Lisser, Jan van Loon, Mariet Schedler en Geert de Weerd.

Het Drents Schilders Genootschap werd in 1954 opgericht door een aantal vooraanstaande, in Drenthe wonende en werkende kunstenaars. Tegenwoordig bestaat de groep uit 28 beelden¬de kunstenaars die allen op enigerlei wijze met Drenthe ver¬bonden zijn. In de loop der jaren hebben zich ook grafici, keramisten, ruimtelijke vormgevers en fotografen bij het DSG aangesloten.

Gratis expositie Drents Schildersgenootschap

De expositie van het Drents Schildersgenootschap en Kunstplaza Schurer wordt vrijdag 22 januari om 16.00 uur officieel geopend in de warenhuisgalerie. De opening is vrij toegankelijk, iedereen is welkom hierbij aanwezig te zijn.

Bowlen in Assen