Drents talent krijgt een eigen podium op het TT Festival

DELEN
ASSEN – Het Drents talent krijgt tijdens het TT Festival een eigen podium. TT Talent Stage staat drie dagen lang bol van de regionale talenten. Het Noorden van Nederland kent veel talent. Voor sommigen heeft een optreden op het TT Festival flink aan bekendheid bijgedragen.

In totaal zijn er wel twintig acts. Op donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni staan Drentse bands geprogrammeerd. Op zaterdag 25 juni zullen dj’s uit Drenthe op het podium draaien. Ook op andere podia staan artiesten uit de omgeving. Op zaterdag 25 juni begint bijvoorbeeld op het Nozem Stage de Asser formatie Blackbriar als opwarmer voor o.a. Navarone en John Coffey.

Het podium met Drentse talenten is een initiatief van het TT Festival Assen, de Provincie Drenthe, poppodium Bonaparte en expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur K&C. De Provincie Drenthe stelt hier een speciale subsidie voor beschikbaar. Het podium wordt samen met Mennega restaurant en cateringservice gefinancierd. De organisaties vinden het belangrijk regionaal talent een podium te bieden. Voor het TT Festival is het van belang dat regionaal talent aan het festival wordt verbonden. Het zijn de beste ambassadeurs van zowel het festival als van Drenthe. Voor de Drentse talenten kan het TT Festival een positieve bijdrage leveren aan de bekendheid en carrière. Een win-win situatie dus.

Veel van de bands en dj’s hebben meegedaan met verschillende wedstrijden en een aantal daarvan ook zeer succesvol. Een drietal dj’s zal naast een optreden op het podium voor Drents Talent ook draaien tussen de grote dj’s op de Doevenkamp, Jupiler Stage. Dj Steve Granero bijvoorbeeld speelt zaterdag 25 juni een thuiswedstrijd. Hij mag op Jupiler Stage de avond openen en om 2.00 uur draaien op TT Talent Stage. ‘Ik ben super enthousiast en vereerd dat ik dit jaar onderdeel mag zijn van het TT Festival, vooral omdat ik van kleins af aan een vaste bezoeker ben van het festival’, aldus Steve.

Op 23, 24 en 25 juni 2016 presenteert (jong) talent zich op de Rolderstraat op het TT Talent Stage!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen