Drentse Conferentie Laaggeletterdheid provinciehuis Assen

DELEN
Titel ‘European Community of Sport 2019’ naar Drenthe

ASSEN – In het provinciehuis wordt donderdag 5 februari de Drentse Conferentie Laaggeletterdheid gehouden. De bijeenkomst begint om een uur en eindigt rond de klok van zes. U bent van harte uitgenodigd om de conferentie bij te wonen.

Tijdens de conferentie, die wordt ingeleid door wethouder Maurice Hoogeveen, worden onder andere zogeheten taalambassadeurs geïnterviewd. Het gaat om mensen die veelal op latere leeftijd  met succes een cursus lezen en schrijven hebben gevolgd en uit eigen ervaring over laaggeletterdheid kunnen vertellen. En vooral ook over de dagelijkse problemen waar ze tegenaan liepen.

Naast het plenaire gedeelte worden er ook workshops gehouden. Zo geeft bijvoorbeeld de directie van OBS De Poolster uit Nieuw Buinen een toelichting hoe je taal kunt stimuleren bij leerlingen, ook door hun ouders er bij te betrekken.

Daarnaast is er een inleiding door Arjan Beune, adjunct-directeur Stichting Lezen en Schrijven die meer vertelt over het project Taal voor het Leven. Verder is Jan Germs van het Drentse Huus van de Taol een van de sprekers. Hij gaat in op de vraag hoe het Drents de taalontwikkeling ten goede kan komen.