Drentse Fiets4daagse ook in rouw gedompeld

DELEN

Het is een ‘Dag van Nationale Rouw’ voor de 298 mensen, waarvan 193 met de Nederlandse nationaliteit, die donderdag omkwamen bij vlucht MH17 boven Oekraïne. In verband met deze uitgeroepen ‘Dag van Nationale Rouw’ voor de slachtoffers van vlucht MH17 is het programma, tijdens de tweede dag van de 49ste Drentse Fiets4Daagse aangepast. Zo werd er vanaf 15.00 uur geen muziek meer gespeeld bij de start en finish in de acht ‘start’ plaatsen die er zijn in Drenthe.

Het bestuur riep vanmorgen controleposten, pleisterplaatsen en ondernemers die activiteiten verzorgden, zich hierbij aan te sluiten. Tevens werd aan deelnemers en medewerkers gevraagd om gehoor te geven aan de oproep van premier Rutte om rond 16.00 uur, als de vliegtuigen met de stoffelijke overschotten zijn geland, een minuut stilte in acht te nemen.

Ook deelnemers gaven blijk van medeleven. Een deelnemer van de Drentse Fiets4daagse reed met een zwart lintje aan de fiets. “Ik draag het lintje mee op de fiets voor mijn onlangs overleden schoonmoeder, zij ging vele jaren naar de Drentse Fiets4daagse kijken langs de route met haar man. Nu heeft het een dubbele betekenis”, aldus de deelnemer.