Drentse Fiets4Daagse trekt minder fietsers naar Drenthe

DELEN
Drentse Fiets4Daagse trekt minder fietsers naar Drenthe

ASSEN – De vijftigste editie van de Drentse Fiets4daagse is vrijdagmiddag afgesloten. Vier dagen lang trok een bonte stoet van fietsers door het Drentse landschap. Dit jaar fietsten ruim 1250 deelnemers minder mee ten opzichte van vorige jaar toen er 13.300 deelnemers aan de start verschenen.

Deelnemers die vanaf startplaats Assen vertrokken konden dinsdagmorgen, op de eerste dag van deze jubileumeditie, de koning aanschouwen die ruim zeven kilometer van de route meereed tot aan het TT Circuit. Rijders die de route van de 40 kilometer fietsten, vervolgden daarna hun weg richting Ekehaar, Hooghalen en Smilde.

Drie keer dezelfde route

Op woensdag reden de deelnemers van de 40 kilometerroute de zogeheten jubileumroute. Wind en regen werd getrotseerd, echter veel vermaak op de route was er niet aanwezig. Donderdag werd hoopvol gestart. Wind en een verdwaalde druppel regen brak het moreel van de deelnemers niet. Wat wel veel klaagzang opleverden onderweg, bij controleposten en op de startplaats bij De Bonte Wever in Assen, was dat de deelnemers wederom eenzelfde deel route voor de kiezen kregen op de 40 kilometer afstand. Onder anderen de plaatsen Ekehaar en Rolde werden in drie dagen tijd meerdere malen aangedaan. “Echt het gevoel dat ik drie dagen dezelfde route heb gereden”, zo laat een deelnemer weten.

Bloemenhulde

Vrijdag zou de ‘grandfinale’ moeten worden van deze 50ste jubileumeditie van de Drentse Fiets4daagse. Op het Veemarktterrein zou een groots onthaal wachten met bloemen. Voor een groot deel van de deelnemers een teleurstelling, want wie voor 14.00 uur terug was in Assen kon rekenen op een leeg groot plein zonder bloemenhulde. “Jammer, want je kunt starten vanaf acht uur s ‘morgens, dan kun je de eerste rijders zo’n drie uur later weer terug verwachten als ze rustig aan rijden. Toen we Norg vanmorgen binnen reden stond de organisatie daar al wel klaar met gladiolen”, aldus een deelneemster.